Quinoa-dyrkning bliver 20 gange større

10. 05. 2017

Sidste års vellykkede forsøgsdyrkning af Quinoa på Lolland-Falster er nu trappet op. En række landmænd afsætter i år tilsammen ca. 20 hektar kernesund landbrugsjord til dyrkning af to forskellige sorter quinoa.

"Det er omtrent tyve gange mere end sidste år, hvor der blev sået en hektar, så det er en markant opskalering af vores test af denne nye spændende afgrøde", fortæller Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster.

Såning i fuld gang
De første marker er blevet sået, og i den kommende uge forventes de sidste frø at komme i jorden.

"Hvor forsøget i 2016 angik en enkelt quinoa-sort, forsøger vi år at afdække mulighederne og kvaliteten med to forskellige sorter, ligesom der både vil blive dyrket i konventionel landbrugsjord og på økologiske marker", fortæller Steffen Lund.

Stadig på forsøgstadiet
Selvom arealet i år er betydeligt større end i 2016, understreger Steffen Lund dog, at dyrkningen stadig er på et udviklingsstadie, og at fokus primært er på at drage erfaringer på den enkelte bedrift og for den enkelte landmand.

"Vi er derfor glade for at en række lokale landmænd vil være first-movers. Et godt forarbejde er en vigtig forudsætning for, at landmændene på Lolland-Falster kan få så solide erfaringer at bygge videre på som muligt, således at de kan levere et produkt af meget høj kvalitet", siger Steffen Lund.

Mens landmændene gør det, de er bedst til, fokuserer Business Lolland-Falster på at få forankret quinoa-dyrkningen hos de lokale landmænd og virksomheder samt på at opnå så god en afsætning som muligt.