Rekruttering og opkvalificering

I en stadig større konkurrence om arbejdskraften i Danmark arbejder Business Lolland-Falster med at styrke virksomhedernes position til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Ægtefællejobs

Ved at arbejde målrettet med at skabe beskæftigelsesmuligheder til tilflyttende nyansattes ægtefæller/partnere er virksomhederne bedre stillet, når der skal hentes arbejdskraft uden for Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster faciliterer et netværk af lokale virksomheder, der er klar til at gøre en ekstra indsats for at hjælpe hinanden, for at sikre at området er attraktivt for kvalificeret arbejdskraft.

Ved at tilbyde en håndholdt indsats overfor netværkets virksomheder, kan Business Lolland-Falster både yde støtte til virksomheder der står overfor en rekruttering, men også overfor den medflyttende ægtefælle, der vil blive vejledt og hjulpet godt på vej, til at komme i beskæftigelse på Lolland-Falster.
Med denne indsats, kan Business Lolland-Falster både stille virksomhederne bedre i konkurrencen om den gode arbejdskraft, men også sikre en fastholdelse af dygtige nøglemedarbejdere.

Rekruttering af arbejdskraft

Ud over at hjælpe virksomhederne med den såkaldte ”ægtefælleproblematik”, har Business Lolland-Falster et tæt samarbejde med jobcentrene i Lolland og Guldborgsund Kommuner, hvor organisationernes virksomhedskonsulenter, sammen kan yde en solid service overfor virksomhederne på Lolland-Falster, der måtte have behov for hjælp til rekruttering, opkvalificering eller uddannelsesforløb.

Find mere information om jobcentrenes muligheder for at hjælpe med at rekruttere den rette arbejdskraft til virksomhedens behov her:

Guldborgsund Kommune: http://www.guldborgsund.dk/da/Erhverv/Jobcenter_virksomhed.aspx

Lolland Kommune: https://www.lolland.dk/Erhverv/Arbejdskraft/Jobcenter-Lolland-virksomhedsservice.aspx

 

Business Lolland-Falsters kompetencebank

Business Lolland-Falster har samlet en række spændende kompetencer og interessante kandidater, som du kan få et overblik over her: https://docs.google.com/document/d/1G1XtwqO_L6bVWiJZ_2BHeYFcwPF1jCQuBQysQSxMwk8/edit?usp=sharing

For at få flere oplysninger om kandidaterne, kontakt Lise Damsbo Savic på ld@businesslf.dk. Listen bliver løbende opdateret.

Indsatserne styrker vores vigtige målsætning om at gøre Lolland-Falster til det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020.