Adgang til risikovillig kapital

Tre virksomheder med en rigtig god idé har taget chancen og præsenteret sig for lokale investorer. Under konceptet ”Kapital Dag” sætter Business Lolland-Falster rammerne for at mennesker, ideer og kapital mødes. Det giver værdi for både virksomheder og investorer på Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster agerer mellemmand for virksomheder med brug for kapital på den ene side, og villige lokale investorer på den anden.
-Første møde gik rigtig godt, men den endelige trykprøve er jo, om der sker et succesfuldt match til gavn for både investor og virksomhed, fortæller forretningschef Steffen Lund fra Business Lolland-Falster. Det vil tiden vise, foreløbig er interessenterne bragt sammen, og sød musik kan opstå.
 
Fælles begejstring
De lokale Business Angels har tilknytning til Lolland-Falster, og til fælles har de en veneration for det lokale, samtidig med at de er kendt for at være gode til at spotte en god forretning.
De tre virksomheder som præsenterede sig på Kapital Dag-premieren i sidste uge, havde forretningsideer indenfor tre vidt forskellige brancher, og at dømme efter den efterfølgende samtale-aktivitet mellem investorer og virksomheder, er der en hel del at snakke om.
 
Både nye og etablerede virksomheder
-Vi har engageret 16-18 investorer og indbyder løbende vores medlemsvirksomheder til at pitche deres ideer, fortæller Steffen Lund. Han understreger, at der skal lidt mere end bare en god idé til at få lov til at træde frem for Lolland-Falsters Business Angels.
-Man kan sagtens være helt ny-startet virksomhed eller man kan være på vej til et generationsskifte eller et eksportfremstød, det er ikke det afgørende, siger Steffen Lund. Det afgørende er, at man har styr på sin forretning, og har en plan for, hvordan man vil komme i mål med sine ambitioner, siger han.
Sparring og forretningsudvikling er grundelementet i virksomhedernes medlemskab hos Business Lolland-Falster, og for de virksomheder som bliver udvalgt til det intensive vækstforløb hos Growth Train til efteråret, vil der blive holdt en særlig Kapital Dag – Investment Day – den 25. oktober.
 
Dobbelt gevinst
Har du en idé til vækst for din virksomhed, men mangler penge, så er du velkommen til at forsøge at komme i betragtning til næste Kapital Dag den 20. juni.
Er du interesseret i at deltage i Business Angel netværket, er du også meget velkommen. Som investor får du via Business Lolland-Falster adgang til det landsdækkende DanBan, hvor det bugner med ideer fra hele landet, her er du bare ikke, som på Kapital Dag, den første der møder virksomhederne.
Kontakt forretningschef i Business Lolland-Falster, Steffen Lund på mail sl@businesslf.dk
 
Datoer:
Kapital Dag 20. juni
Growth Train-forløb starter 10. september
Kapital Dag 13. september
Kapital Dag 29. november

 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.