Charmeoffensiv på DTU

Business Lolland-Falster arbejder strategisk på at skabe synlighed om job- og karrieremuligheder for højtuddannede på Lolland-Falster. Onsdag og torsdag deltog erhvervsfremmeorganisationen sammen med fire virksomheder derfor på Danmarks største job- og karrieremesse på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

”Der ligger en gensidig gevinst for de lokale virksomheder og de studerende. Der kan gå en studerende på DTU, der oprindeligt kommer fra Lolland-Falster, men som ikke kender jobmulighederne inden for deres uddannelse. Derfor er det helt essentielt, at de lokale virksomheder er synlige, og at Business Lolland-Falster samtidig kan fortælle om nogle af de andre tilbud,” siger Lise Damsbo Savic.

DTU’s DSE-messe er den største job- og karrieremesse, hvor der kommer mere end 10.000 besøgende, der enten er ved at uddanne sig til ingeniører, eller som er færdiguddannede. Det er andet år, at Business Lolland-Falster deltager på DSE-messen, og der er gode erfaringer fra de tidligere år. Udover Business Lolland-Falster deltager også fire virksomheder fra Lolland-Falster.

En af disse virksomheder er Ortofon, der har valgt at deltage for at blive mere synlige blandt de studerende.

”Nyuddannede ingeniører er lig med nye idéer. Det er vigtigt for os, at vi hele tiden har en stor udvikling og ekspertise inden for netop vores område. Derfor ligger der også en stor værdi for os i at være med på DTU-messen og gøre sig attraktiv over for de studerende,” fortæller marketingkoordinator på Ortofon, Jonas Larsen.

Lise Damsbo Savic tilføjer, at virksomhedernes tilstedeværelse på DSE-messen samtidig med promoveringen af Business Lolland-Falsters tilbud, som eksempelvis ægtefællejob, kan få de studerende og de færdiguddannede ingeniører til at se helheden i jobmulighederne på Lolland-Falster.

”De studerende får serveret en samlet pakke, hvor de kan se, at der er talrige muligheder af job til dem selv, mens vi har en særlig CV-bank til ægtefæller og partnere. Den samlede pakke gør Lolland-Falster til et attraktivt erhvervsområde,” forklarer Lise Damsbo.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.