Dansk-tysk turismesamarbejde

Business Lolland-Falster med i det største Østersøsamarbejde om turismeudvikling i mange år

I sidste måned blev der afholdt kick off møde i den nordtyske ferieby Scharbeutz for et ambitiøst turismeprojekt på tværs af grænsen. Repræsentanter for en række danske og tyske turismeorganisationer mødtes for at lægge de første spor ud for et treårigt samarbejde.

Frem til 2018 vil danske og tyske partnere i fællesskab arbejde for at skabe Nordens bedste resort for moderne aktiv kystferie. Deltagerne i projektet, der støttes af EU, repræsenterer Lolland-Falster, Fyn, Sønderjylland og flere nordtyske byer.

“Det er et projekt, der giver rigtig god mening for os, fordi det matcher nogle af vores absolut stærkeste turisme-kort”, siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør i Business Lolland-Falster.

Det dansk-tyske samarbejdsprojekt skal sætte Østersøområdet på verdenskortet for aktiv turisme, særligt indenfor temaerne vandring, cykling, lystfiskeri, vandsport og strandliv. Der skal arbejdes målrettet på at tiltrække aktive turister bl.a. via udvikling og markedsføring af de faciliteter og produkter, som har særlig interesse for denne gruppe af turister.

“For os er projektet en god mulighed for at få sat endnu skarpere fokus på landsdelens turismemæssige kvaliteter, så der kan skabes mere omsætning og flere arbejdspladser i vores turismevirksomheder”, siger Mikkel Wesselhoff.

Projektleder for Business Lolland-Falsters indsats i det dansk-tyske samarbejde er Rikke Fabienke, du kan følge med i projektets udvikling her

Bakkes op af EU
Samarbejdsprojektet går under navnet REACT og støttes over tre år frem til 2018 med 33 mio. kr. fra EU-programmet Interreg Deutschland-Danmark, der støtter dansk-tysk samarbejde. Projektets tovholder (leadpartner) er det sydfynske fælleskommunale Naturturisme I/S. Derudover deltager Business Lolland-Falster, Partnerskabet for Østersøturisme, Destination Fyn, Destination Lillebælt, Destination Sønderborg, Ostsee Holstein Turismus e.V. og Stadt Fehmarn Umwelt, Kiel Marketing GmbH, Timmendorfer Strand Niendorf Tourismus GmbH, Tourismus Agentur Lübecker Bucht, Wirtschafts-Förderungs-Agentur Kreis Plön GmbH og Entwicklungsgesellschaft Ostholstein mbH.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.