De­bat: Godt set af er­hvervs­mi­ni­ste­ren at igang­sæt­te nyt part­ner­skab

Af Thomas Rasmussen, forretningschef for Handel & Oplevelser

Erhvervsminister Simon Kollerup har netop igangsat et nyt partnerskab for levende bymidter. Fem kommuner er med i det brede samarbejde, herunder også Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster repræsenteret ved Sydhavsøernes “hovedstad”, Nykøbing Falster.

Der er al mulig grund til at rose ministeren og partnere for denne indsats. Aktive bymidter står højt på dagsordenen overalt i landet, for en by med liv tiltrækker borgere og skaber handel og vækst. Af samme grund har vi på Lolland-Falster i flere år udøvet en fokuseret indsats i vores handelsbyer, og vi må må konstatere, at det virker.

Vi sætter ind, når der opstår huller i tandrækken på butiksstrøgene, vi udbyder i samarbejde med ejerne af bygningerne gratis iværksætterbutikker til kommercielle og kulturelle formål, vi interviewer kunderne, og vi plejer de lokale butiksnetværk og skaber dialog mellem dem på tværs af bygrænserne.

Del de gode erfaringer

Vi er naturligvis ikke i mål – det kommer man aldrig – men vi kan konstatere, at vi har skabt en grundlæggende stærkere forståelse for samarbejdets kraft i vores bestræbelser på at skabe bedre balance mellem forbrugernes ønsker og bymidtens tilbud.

Man må ikke glemme, at en af de vigtigste forudsætninger for aktive bymidter ikke skal findes i byen, men på nettet. Butikkernes omsætning skal i stigende grad hentes via onlinehandel, og derfor arbejder vi i vores landsdel på at gøre butikkerne både tilgængelige og attraktive i forhold til onlinekunderne.

Men vi skal gøre mere endnu. Byerne ændrer karakter, butiksstrøgene bliver kortere og skaber plads og mulighed for flere boliger, men også nye oplevelser. I de kommende år vil lokalpolitikere landet over komme til at tage stilling til nye lokalplaner for deres bymiljøer.

Det er derfor meget glædeligt, at erhvervsministeren bidrager til arbejdet via et nyt partnerskab. Husk at dele de gode erfaringer, når det kommer så vidt. Hele landet har brug for dem.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.