Det vi fik ud af Folkemødet

Business Lolland-Falster deltog på Folkemødet på Bornholm i dagene 15.-16. juni med en delegation på fem personer. Målet var primært at etablere forståelse for de turismerelaterede vækstpotentialer, som blot en lille lovændring kan bane vej for til gavn for Lolland-Falster og andre sommerhus-intensive områder. Det lykkedes.

Debat som budbringer
Gennem en debat fredag arrangeret af Business Lolland-Falster samt Mikkel Wesselhoffs medvirken i en paneldebat lørdag arrangeret af Feriehusudlejernes Brancheforening fik vi skabt et bredere ejerskab og kendskab til potentialet i at gøre det muligt for erhvervsvirksomheder at investere i udvikling af sommerhusområder til udlejning. Hvis vi får held til at vinde bred politisk forståelse for dette, er der øget erhvervsomsætning og nye arbejdspladser i vente, og vi arbejder i skrivende stund på at trænge yderligere igennem med denne dagsorden.

Dyrke relationer
Derudover var det et mål for vores deltagelse i Folkemødet at have en række en-til-en snakke med relevante belutningstagere hos nuværende og potentielle samarbejdspartnere. Der er forskellige holdninger til Folkemødet, men vi må konstatere, at et arrangement som dette giver os en helt unik mulighed for styrke og udbygge Business Lolland-Falsters netværk og samarbejde.

Derudover er Folkemødet på Bornholm i sig selv en inspirationskilde til, at en enkelt god ide, kan sætte en hel landsdel på den nationale dagsorden år efter år. Godt gået Bornholm! Men de fleste solskinstimer og turismeovernatninger – de hører stadig til på Lolland-Falster 🙂


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.