Din idé er penge værd

I disse uger er 15 danske og internationale virksomheder i acceleratorforløb i Growth Train. Men hvorfor skal vi hele tiden høre om det? Det skal vi, fordi ideer er fremtidens råstof, det er herfra vi skal tjene pengene og skabe morgendagens samfund. Derfor står investorerne også klar i kulissen for at arbejde med menneskerne bag ideerne så hurtigt som muligt efter ideens fødsel.

Åbne torsdage
Hver torsdag, i de syv uger Growth Train kører, inviterer vi til åbent torsdags-event under forskellige temaer. I morgen har vi fokus på Food Innovation, og vi får besøg af Kristian Bennetsen fra investeringsfirmaet JBI Equity Limited. Han er partner i den internationale investeringsfond med særlig interesse indenfor landbrug- og fødevare-teknologier samt primært landbrug og løsninger.
– Vi er en slags talentspejdere der holder øje med iværksættere over hele verden, for det siger sig selv, at det gør en forskel, om vi får fat i de bedste ideer fra starten, siger Kristian Bennetsen.
-Vi er sat i verden for at skabe synergi og vækst for de virksomheder vi investerer i, og for vores aktionærer, naturligvis. Vi finder det uhyre interessant at følge teknologien inden for landbrug og fødevarer, for her er der virkelig fart på udviklingen, og det er et område som har stort globalt fokus, fortæller han.

Din idé – andres penge
Men nej. Investorerne kommer ikke og sætter en stor pose penge foran din dør.
-Og det ville du heller ikke ønske, siger Kristian Bennetsen. Vi træder til med udvikling af virksomheden på stort set alle planer. Vi kigger på business cases, strategier og målsætninger, og så har vi regnemaskinen fremme. VI tænker stort, måske mest fordi vi tænker globalt. Verden er din markedsplads, både til afsætning, men i høj grad også til rejsning af kapital, fortæller Kristian Bennetsen.
Det er en af de pointer han vil servere for årets deltagere på Growth Train.

Basis på plads
Kristian Bennetsen er selv faglært landmand og nu bosiddende i Danmark efter en del år i udlandet. Interessen for landbrug og fødevarer skyldes til dels de globale trends samt fokus på en mere bæredygtig og miljøvenlig fødevareproduktion, som åbner for nye teknologier og produktionsprocesser.
Kristian vil dele sine erfaringer fra opstartsvirksomheder, validering af markedspotentialet for en virksomheds service/produkt inden en evt. investering.
For det er vigtigt, mener han, at få det rigtige incitament på plads for entreprenøren eller ledelsen af virksomheden for at motivere dem til at levere resultater. Det vigtigste er at have et godt business koncept og produkt og/eller service, så er der ingen begrænsninger i adgangen til kapital.

Et år efter
På torsdags-event i morgen kan du også møde en af sidste års deltagere på Growth Train, Steve Kim fra virksomheden Live Care som har udviklet en kapsel til at sætte ind i køernes maver, og derved måle og monitorere deres helbredstilstand og dermed ydeevne. Han vil fortælle hvordan det er gået siden han for et år siden var i Danmark for første gang, og har arbejdet målrettet på at realisere sin virksomhed. Vi kan afsløre, at der er sket en hel del.
Men mød selv op på torsdag og mød deltagerne og oplægsholderne. Det er klokken 17-19 på Slotsbryggen 7 i Nykøbing Falster.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.