En ekstra hånd fra en robot

Otte virksomheder kaster sig i den kommende tid ud i robot-teknologiens fremtidsmuligheder.
-Virksomhederne på Lolland-Falster er fremsynede og ambitiøse, siger forretningschef i Business Lolland-Falster, Mads Stærk.
-Fremtidens produktion er digital, og erfaringer viser, at det ikke koster arbejdspladser, fortæller han.

Mill Foods i Nakskov er en af de otte virksomheder der har sagt ja til at gå med i robot-forløbet, og her har man forlængst automatiseret pakning og stabling af cornflakespakker. Næste skridt i automatisering af fabrikken er at se, om et par robotter kan udvide produktionen. Tilbuddet om samarbejde med Business Lolland-Falster og DTI skubber til den proces.
 -For ti år siden implementerede vi et palletteringssystem ,og nu ønsker vi at imødekomme en øget efterspørgsel og udvide med en automatiseringsproces før pakningen, fortæller fabrikschef Flemming Nielsen.

Merværdi
-Robotter har stadig et strejf af kold business over sig, fortæller Mads Stærk. Vi forestiller os, eller vi frygter, at robotterne vil erstatte menneskelig arbejdskraft, og det viser sig heldigvis at være helt forkert.
-Tværtimod frigiver robotterne tid til andre opgaver i virksomhederne, de fleste medarbejdere får faktisk et mere interessant arbejde, som for det meste også i højere grad er værdiskabende for virksomheden, og det viser sig naturligvis på bundlinjen, siger han.

Øget indtjening
Sammen med virksomhedernes egne ledelser og konsulenter fra Teknologisk Institut skal han de kommende måneder ud i virksomhederne og skabe overblik og handleplaner for den teknologiske udvikling.
-De otte virksomheder kommer til at få meget forskellige forløb, fortæller han. Nogen er nået langt, andre står ved startlinjen og skal finde ud af hvordan de skal gribe processen an, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Og vi glæder os især til at se hvilke resultater det vil skabe rundt omkring på virksomhederne, siger han. For automatisering af produktionen er af afgørende betydning for konkurrenceevnen i fremtiden.  Det er også derfor Mill Foods har sagt ja.

Det betaler sig
-Vi vil rigtig gerne have sparring og vejledning før vi kaster os ud i store investeringer, fortæller Flemming Nielsen. Vi er i gang, og vi vil gerne videre med digitaliseringen af vores produktion. Nu er der gået ti år siden vi fik den første automatisering, og det er helt sikkert, at der går ikke ti år i mellem vores kommende investeringer på den front, siger fabrikschef Flemming Nielsen.  

Fakta: Teknologisk Institut, center for robotteknologi har gennem en længere årrække givet sparring og udvikling til især produktions/fremstillings- virksomheder inden for robot-teknologi-området. Uvildige teknologiske eksperter gennemgår, hvor i virksomheden der opnås størst succes med teknologiske investeringer. Formålet er at afdække hvilke robotteknologiske løsninger virksomheden efterspørger, og om en investering i robotter kan svare sig rent økonomisk.

Kontakt os for mere information
Forretningschef Mads Stærk Business Lolland-Falster
+45 2324 4521 mst@businesslf.dk Forretningsudvikler Claus Madelung Business Lolland-Falster
+45 2966 8718
cm@businesslf.dk 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.