Energiselskab investerer i Maribo Erhvervspark

Foto: Lolland-Falsters Folketidende v/fotograf Anders Knudsen

Danmarks største benzinkæde, OK a.m.b.a., investerer et tocifret millionbeløb i opførslen af et tankanlæg og svanemærkede vaskehaller i Maribo Erhvervspark. Energiselskabet ønsker at udnytte de kommende Femern-aktiviteter. Borgmester Holger Schou Rasmussen ser investeringen som et resultat af et strategisk forarbejde og øget bevågenhed omkring femernpotentialerne. 

OK a.m.b.a. kan snart føje endnu et tankanlæg til porteføljen, der allerede tæller mere end 670 af slagsen i hele landet. Det danske energiselskab investerer i at bygge et nyt og moderne tankanlæg og to svanemærkede vaskehaller. De skal servicere det stigende antal kunder, der forventes at køre landsdelen tyndt under og efter anlægsfasen af Femern Bælt-forbindelsen.

-Vi foretager investeringen, fordi vi ser et langsigtet potentiale i landsdelen. Vi er i forvejen stærkt repræsenteret med mange tankstationer på Lolland, men vi glæder os over, at vi også bliver en del af det her projekt. Maribo Erhvervspark har den helt rigtige placering i forhold til at tiltrække og servicere mange kunder, fortæller distriktschef i OK Søren Peter Thomsen.

Selskabets investering er den første i Maribo Erhvervspark. Erhvervsområdet ved afkørslen 48 tilbyder fremtidssikrede og byggemodnede parceller og er strategisk placeret i forhold til den kommende Femern-forbindelse og den eksisterende infrastruktur. På borgmesterkontoret vækker den endelige underskrift glæde.

-Jeg er glad for, at byrådets valg om at investere i erhvervsparken nu resulterer i den første store underskrift. Kommunen prioriterer langsigtet vækst og udvikling i vores Femern-strategi, og forventningen er, at OK fastholder sit engagement efter anlægsfasen slutter i 2029. Derudover tør jeg godt garantere, at tankanlægget får naboer ude i erhvervsparken i den nærmeste fremtid, påpeger borgmester Holger Schou Rasmussen.

I Business Lolland-Falster, der har forestået salget af parcellen i samarbejde med Lolland Kommune, ser man investeringen som et udtryk for den positive udvikling, der venter forventes at præge landsdelen – med anlægsarbejdet som drivkraft.  

-Vi er glade for, at en så stor spiller som OK kan se potentialet og perspektiverne i Lolland-Falster. Og set i lyset af krisen er det en kærkommen nyhed – men det overrasker mig ærlig talt ikke. Både på kort og lang sigt repræsenterer Femern Bælt-forbindelsen et enormt potentiale for erhvervslivet, og vi er på nuværende tidspunkt i kontakt med flere virksomheder, der øjner en god forretning, påpeger forretningschef Mads Stærk.

Byggeriet af både tankstationen og vaskehallerne begynder inden årets udgang.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.