Erhvervsalliance skal styrke Lolland-Falsters erhvervsliv

Erhvervslivet skal hjælpes bedst muligt gennem krisen og samtidig udnytte det enorme potentiale, som især femernaktiviteterne fører med sig. Det er hensigten bag et øget samarbejde mellem landsdelens to kommuner, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri, Dansk Industri og Business Lolland-Falster.

Det lokale erhvervsliv står på den ene side midt i den værste krise nogensinde, og på den anden side repræsenterer danmarkshistoriens største anlægsbyggeri også et historisk vækstpotentiale. Som en reaktion på en ekstraordinær situation intensiverer kommunerne nu samarbejdet med en række erhvervsorganisationer.

– Vi står i en krise, som vi ikke har set i det omfang før. I sådan situation må vi lægge os ekstra i selen for at hjælpe de erhvervsdrivende. Vi har allerede afsat 10,5 mio. kroner i en ekstraordinær erhvervspakke – nu intensiverer vi samarbejdet med erhvervsorganisationerne, fortæller borgmester i Gulborgsund Kommune, John Brædder.

Lokalt er det især HORECA-segmentet (hoteller, restauranter og caféer) og detailvirksomhederne, der er mest påvirket af nedlukningen. Bygge- og anlægsvirksomhederne forventes også  –i kraft af fjernelsen af anlægsloftet og de kommende Femern-aktiviteter – at blive påvirket, men i mindre grad.

Krisen rammer virksomhederne meget forskelligt – og det er blandt andet derfor, at kommunerne og erhvervsorganisationerne øger samarbejdet.

– Krisen har helt naturligt medført øget samarbejde mellem kommunerne og erhvervslivet. Det har vist sig at være utrolig givtigt i forhold til at tilpasse indsatsen med de meget forskellige behov ude hos virksomhederne og sikre tæt koordinering omkring arbejdsmarkedet, anlægsaktiviteter og støtteordninger, understreger borgmester i Lolland-Kommune, Holger Schou Rasmussen.

Medlem af Dansk Erhverv og centerdirektør i Lalandia Rødby, Karsten Juhl, stemmer i.

-Erhvervsorganisationerne oplever generelt, at flere virksomheder retter henvendelse. Lokalt er det især de små og mellemstore virksomheder, der har brug for hjælp, og virksomhederne er taknemmelige for tilbuddet. Vi har gode erfaringer med samarbejdet, så det er naturligt at øge koordineringen.

Kommunal indsats gør forskel

Business Lolland-Falster har siden krisens start igangsat en række initiativer muliggjort af kommunernes særindsats – og efterspørgslen på sparring og hjælpepakker har været stor.

-Business LF har på bare én måned været i kontakt med mere end 650 lokale virksomheder – så kommunernes hurtige reaktion bliver budt velkommen af erhvervslivet. Samtidig repræsenterer Femern-byggeriet et kæmpe potentiale. Alliancen gør os i stand til at reagere hurtigt og være fleksible i forhold til krisens udfordringer og Femern-byggeriets muligheder, fortæller CEO i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.  

Hos Dansk Industri ser man erhvervsalliancen som et vigtigt tandhjul i det samlede corona-beredskab.

-Vi har allerede et godt samarbejde på Lolland-Falster, hvor kommunerne har gjort meget for at hjælpe virksomhederne og holde hånden under lokale arbejdspladser. Krisen udvikler sig uforudsigeligt – også på virksomhedernes eksportmarkeder – og nogle virksomheder rammes senere end andre. Derfor har vi fortsat brug for, at kommunerne sammen med erhvervslivet holder samfundet på sporet, slutter formand for Dansk Industri Lolland-Falster Kim Frimann.

 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.