Femern Agency kan hjælpe dig med at tiltrække lærlinge

Onsdag den 4. november åbner et nyt kontor på Vestre Kaj 68 i Rødbyhavn. “Femern Agency” er navnet på en ny organisation, der skal hjælpe virksomhederne på byggeprojektet med kontakt til lærlinge og efteruddannelsesmuligheder. Men Femern Agency kan også være et relevant bekendtskab for lokale virksomheder, der ikke har opgaver på Femern Bælt-byggeriet.  

Sagen er nemlig, at Femern A/S stiller krav til sine leverandører om, at de skal oprette lærlinge- og praktikpladser, så vidt det er muligt. Virksomheder fra udlandet eller andre egne af Danmark kan dog have svært ved at flytte praktikanter til Lolland, fx. hvis opgaven blot varer et halvt år. Andre entreprenører udefra ønsker måske at supplere deres byggeteam med lærlinge og/eller medarbejdere fra lokalområdet. Og her kan Femern Agency være behjælpelig med at lave tidsbegrænsede udvekslingsaftaler i form af “udlån” af lærlinge fra lokale virksomheder til virksomheder der har opgaver på Femern Bælt-projektet. Det giver lokale lærlinge muligheder for at få unikke oplevelser og erfaringer i løbet af deres læretid. Samtidig er det en mulighed for lokale virksomheder til at blive mere attraktiv som læreplads. 

“Det er da ikke umuligt, at det for nogle unge mennesker vil være meget interessant at gennemføre en del af deres læretid på Femern Bælt-byggeriet, og at de derfor vil søge mod lokale virksomheder, der har en praktikant-aftale med Femern Agency”, fortæller Michael Bang, adm. direktør for erhvervsuddannelsescentret CELF, der sammen med Lolland og Guldborgsund kommuner har etableret Femern Agency.

Med andre ord: Vil du forbedre din mulighed for at give dine lærlinge en god uddannelse og samtidig øge dine chancer for at rekruttere de bedste lærlinge, så kig nærmere på denne nye spiller, som i øvrigt er en del af Femern Vækst-forløbet.

Læs pressemeddelelsen fra Femern Agency:

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/abning-af-femern-agency-i-rodbyhavn?publisherId=3984657&releaseId=13602759

Besøg Femern Agency’s hjemmeside:
https://www.celf.dk/samarbejde-2/femern-agency/

 

Besøg hjemmesiden for Femern Vækst:

https://www.xn--femernvkst-j6a.dk/da/nyheder/om-femern-vaekst

 

FAKTA

Femern A/S stiller i kontrakterne med entreprenørerne krav om, at de skal oprette lærlinge- og praktikpladser på de områder, hvor de med rimelighed kan ansættes. Det forventes, at der i Femern Bælt-projektets byggeperiode (frem til 2029) ansættes lærlinge svarende til op til 500 mandår i alt.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.