Femern Bælt-forbindelsen sælger i Cannes

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster:

Onsdag 15. februar afleverer Femern A/S sit bidrag til besvarelse af de 12.600 høringssvar fra den tyske høringsrunde tidligere på året. Dermed er endnu en vigtig milepæl passeret i Lolland-Falsters og Danmarks styrkede forhold til Tyskland.

Den 14. til 17. marts bliver Lolland-Falster præsenteret som erhvervsområde på verdens førende ejendomsmesse Mipim i Cannes i forbindelse med et fremstød for Greater Copenhagen som et verdensførende logistisk hotspot.

“Her hører Femern Bælt forbindelsen naturligvis med til de styrker, vi vil fremhæve i forbindelse med investering og virksomhedsetablering på Lolland-Falster”, fortæller erhvervsudviklingschef Steen Wæver fra erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster.

Styrker Greater Copenhagen
Tunnelforbindelsen til Tyskland vil styrke Greater Copenhagens brand som logistisk hotspot, ligesom den vil styrke den i forvejen stærke position, som Lolland-Falster har som logistik-hub med Scandlines’ færgeforbindelser til Vest- og Centraleuropa og et veludbygget net af havne.

Direktør Mikkel Wesselhoff i Business Lolland-Falster ser frem til, at den de tyske myndigheder i Slesvig-Holsten driver Femern Bælt projektet forbi den næste milepæl, den administrative godkendelse af byggeriet, så konsortierne kan gå i gang med selve byggeriet. På baggrund af tidligere udtalelser fra Slesvig-Holsten forventes det, at en tidsplan for det videre forløb, bliver meldt ud i løbet af foråret.

Fokus på arbejdskraft
“Mens Lolland-Falsters erhvervsliv afventer byggestarten på et af de største anlægsprojekter i Danmarkshistorien har vi fokus på at styrke områdets evne til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft gennem et unikt netværkssamarbejde mellem Business Lolland-Falster og en række toneangivende virksomheder”, fortæller Mikkel Wesselhoff.

Femern Bælt byggeriet ligger nogle år ud i fremtiden, men landsdelen har brug for kvalificeret arbejdskraft nu. “Virksomheder er i vækst, og byggeriet af en ny Storstrømsbro sættes i gang om et års tid. Og så kan vi konstatere, at der er kontinuerligt flow af virksomheder fra ind- og udland, der kontakter Business Lolland-Falster med henblik på at etablere sig i landsdelen. Hvor vi tidligere blot håbede på vækst, så er det nu noget vi oplever og agerer på”, siger direktøren.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.