Flygtninge i virksomhedspraktik

Virksomheder over hele landet bidrager til integrationen af flygtninge. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) står bag hjemmesiden www.sammenomintegration.dk, som hjælper med råd og viden.

Scandlines er en af de lokale virksomheder, som hjælper flygtninge ind på arbejdsmarkedet, og har siden januar 2016 haft seks flygtninge i praktik i forskellige afdelinger inden for rederiets landfunktioner. Her hjælper de til med blandt andet anretning og servering i køkken og kantine, med småreparationer og postomdeling hos viceværten, diverse opgaver på Retail lager og med at uddele flyers til passagererne.

Fotoet ovenfor er fra Scandlines’ centralkøkken på havnen i Rødby, hvor Daniel, der er flygtning fra Eritrea er i praktik. Fra Scandlines’ personalechef, Søren Hasemann, lyder rådet til andre virksomheder at undgå at tage praktikanter i meget travle perioder, da det kræver nogle ressourcer, samt at give virksomhedens ansatte grundig besked forud for praktikken, så der er klarhed om forløbet hos alle.

Herunder kan du se en film om partnerskabet “Sammen om integration”


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.