Fødevaresamarbejde i Greater Copenhagen

Der er gode muligheder for samarbejde om kvalitetsfødevarer i regions- og kommunesamarbejdet Greater Copenhagen. Sådan lød det, da en række repræsentanter for nøgleaktørerne torsdag den 16. juni deltog i en debat på Folkemødets første dag.

Udgangspunktet for debatten var, at Hovedstadsområdet er en stor aftager af kvalitets- og økologiske fødevarer, og det er oplagt, at så mange af disse som muligt leveres lokalt – fra producenter i Greater Copenhagen, herunder Lolland-Falster.

Forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster, Steffen Lund, var inviteret med som deltager i debatpanelet, og slog til lyd for, at der arbejdes med at etablere forpligtende aftaler mellem indkøber og producent. Sydhavsøerne kan levere enhver afgrøde, der kan dyrkes i Danmark, og forpligtende aftale om at aftage specifikke afgrøder er nøglen til at skabe yderligere regionale samhandel, forklarede han.

De øvrige deltagere i debatten var: Mette Gammicchia, Afdelingsleder, Landbrug og Fødevarer. Anne-Birgitte Agger, Direktør, Københavns Madhus. Pelle Øby Andersen, Direktør, FOOD. Steffen Lund, Forretningschef, Business Lolland-Falster. Tue David Bak, Udviklingsdirektør, Region Sjælland.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.