Fokus på udbud er millioner værd

Ekstra ordrer på 7,5 mio. kr. skaffet i løbet af blot få måneder. Så markante er resultaterne fra en håndfuld bygge- og anlægsvirksomheders deltagelse i et projekt med fokus på udbud.
På opfordring og med hjælp fra Business Lolland-Falster er foreløbigt fem af landsdelens virksomheder gået aktivt ind i en proces med henblik på at deltage i udbud på nye markeder. Indtil videre har dette arbejde resulteret i deltagelse i udbud på mere end 50 mio. kr.

Høj succesrate
“Vi må sige, at succesraten ved disse udbud har været yderst tilfredsstillende. Virksomhederne har samlet vundet ordrer for 7,5 mio i en udbudspulje på 53 mio. kr.”, fortæller Claus Wede, forretningschef for Industri & Anlæg hos Business Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster har med projektet ønsket at få lokale virksomheder til i langt højere grad at kigge efter opgaver – og dermed udbud – uden for kommunegrænserne og at hjælpe dem med at forbedre deres chancer for at vinde et udbud ved bl.a. at optimere virksomhedens generelle markedsføring og selve tilbudsmaterialet.

Risiko og muligheder
“Det er to gode grunde til at kigge ud over kommunegrænsen, den ene handler om risiko, og den anden handler om muligheder”, fortæller Claus Wede.

“En virksomhed, der har hovedparten af sine opgaver meget lokalt, er sårbar overfor lokale konjunkturudsving, offentlige besparelser m.v. Dermed risikerer man tab af omsætning, indtjening og arbejdspladser. En virksomhed, som har øje for et større marked, f.eks. hele Østdanmark eller Nordtyskland, og dermed byder på opgaver i en større geografi har selvsagt langt bedre muligheder for vækst. Det projektarbejdet har vist os er, at det faktisk ikke er så svært at komme ud over rampen, som nogle måske tror”.

Business Lolland-Falster vil derfor meget gerne i dialog med andre virksomheder, der er interesseret i at optimere deres indsats inden for “udenbys” udbud med henblik på deltagelse i projekt- eller udviklingsforløb. De omtalte resultater er bragt på bane bl.a. med økonomisk støtte til virksomhederne fra projektet “Anlægsinvesteringer i Region Sjælland”.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.