Fra ledig til jobskaber

Flemming Enevoldsen (tv. på fotoet) beskæftiger i dag fire ansatte og er blandt de virksomheder, der kæmper om arbejdskraften på Lolland-Falster. Da han startede virksomheden var han selv ledig.

“Jeg har været beskæftiget inden for rengøringsbranchen, siden jeg var 18 år, og på et tidspunkt blev jeg træt af ikke selv at kunne bestemme og at se kolleger omkring mig, som gik ned med stress.”

Sådan fortæller Flemming Enevoldsen, indehaver af rengøringsvirksomheden “Den Glade Svamp”. For fire år siden besluttede han sig for at blive selvstændig.

“Jeg havde længe tænkt på at starte min egen virksomhed, og jeg var netop blevet ledig. Så jeg meldte mig til et iværksætterforløb, og derfra fik jeg kontakt til Business Lolland-Falsters Udviklingsmiljø i Nakskov, hvor jeg lejede mig ind på en plads”, fortæller han.

Sparring og medarbejdere
Derefter tog det fart. I Udviklingsmiljøet fik han bl.a. sparring til salgsindsatsen, hvilket var en ting, han ikke var stærk i. I dag har han ansat en sælger, så han selv kan koncentrere sig om det, han er bedst til. Desuden fik han hjælp til ansætte en fleksjobber, som løser en række administrative opgaver, bla. booking af kundemøder.

Flemming er ordblind og har ikke nogen uddannelsesbaggrund, så det var afgørende for ham at få hjælp til at læse en række opgaver i forbindelse med opstart og planlægning.

Fordoblet omsætning
Flemming Enevoldsens virksomhed har nu fået egne lokaler, men han har beholdt en plads i Udviklingsmiljøet. Dog er han flyttet fra Nakskov til Udviklingsmiljøet i Nykøbing F. Han har nu fire ansatte i firmaet.

Netop det at ansætte medarbejdere kan være noget af en overvindelse, når man er nystartet selvstændig, men Flemming har oplevet fordelene i at ansætte folk til at løse de opgaver, hvor han ikke selv er den stærkeste.

“Siden jeg ansatte en sælger, er virksomhedens omsætning fordoblet. Jeg selv er en idiot til at sælge”, fortæller Flemming Enevoldsen.

Var ledig
Flemming gik faktisk ledig, da han besluttede at starte egen virksomhed. I den første tid havde han via en aftale med sin A-kasse mulighed for at modtage en mindre dagpengeydelse. I dag knap fire år efter, har han skabt fire jobs – udover sit eget. Men han har ikke planer om at opbygge et kæmpe firma, for som han siger:

“Jeg vil ikke være større, end at jeg er på fornavn med mine medarbejdere.”


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.