Fra Ringsted til Nykøbing med håb om en større forretning

I midten af april fik bylivet i Nykøbing Falster en ny butik. Livsstilsbutikken Éoba valgte at skifte lokalerne i Ringsted ud med et lokale på det populære torv i Nykøbing Falster for at få mere gang i forretningen.

Sådan lyder historien bramfrit, når den bliver fortalt af en af idékvinderne bag den utraditionelle livsstilsbutik, Éoba. Butikken har både brugskunst, specialiteter og tøj, og på den måde rammer butikken et bredt kundesegment, der kan få flere til at kigge ind.

”Ringsted er i høj grad en pendlerby, hvor man køber sine ting andre steder, og det lokale butiksliv har det ikke for godt. Vi havde et møde med forretningsudvikleren fra Business Lolland-Falster, Thomas Rasmussen, der fortalte om gadelivet i Nykøbing, og derfor valgte vi at hive teltpælene for vores butik op”, siger Sanne Johansen.

Selvom Éoba er flyttet 75 km mod syd, har butikken ikke sagt farvel til alle sine kunder. Mange af de tidligere kunder fra Ringsted er fulgt med, når de er på weekendophold i Marielyst. Så tager de ind og handler på gågaden i Nykøbing.

Unik sammensætning af kvalitetsvarer

Det er Sannes datter, Caroline, der ejer butikken, mens Sanne hjælper til dagligt.

”Caroline har haft butikken i to år, og jeg hjælper til her dagligt. I Nykøbing oplever vi allerede flere, der kommer ind i butikken end i Ringsted, men indtil videre har der været færre, der har købt. Jeg tror, at det er et spørgsmål om tillid og købsvaner: Kunderne skal stadig lige lære os at kende, så jeg er fortrøstningsfuld,” forklarer Sanne.

På Business Lolland-Falster har man også positive forventninger til den nye butik.

”Éoba er en unik butik med et meget spændende udbud af kvalitetsvarer. Den appellerer til alle, og jeg er sikker på, at den på sigt bliver en gevinst for det lokale byliv,” forklarer forretningschef for Handel og Oplevelser på Business Lolland-Falster, Thomas Rasmussen, der har ydet sparring i forbindelse med åbningen af butikken og at finde de rigtige lokaler til Caroline og Sanne.

”Vi har været glade for den støtte, vi har fået fra Business Lolland-Falster i forbindelse med åbningen. Der er mange butikker om buddet i Nykøbing, men her er også mange mennesker. Jeg håber, at vi i butikkerne kan blive bedre til at bruge og sparre med hinanden, for vi er mere kollegaer, end vi er konkurrenter,” siger Sanne.

Måske tilflyttere

Familien bor i øjeblikket i Mogenstrup, og det er ikke kun butikslivet i Nykøbing, som de er faldet for. Tankerne om at skifte bopæl ligger ikke fjern for Sanne og hendes mand.

”Det kunne være dejligt at flytte til Nykøbing, og vi kunne godt se os selv i en lejlighed nede på havnen. Det er et skønt miljø. Lige nu ser vi tiden an, og når Éoba har vundet fodfæste i Nykøbing, så giver det os en rigtig god grund til at flytte efter vores butik,” siger Sanne.

På Business Lolland-Falster er Thomas Rasmussen også optimistisk i forhold til tilflytterpotentialet.

”Selvfølgelig skal virksomheden slå rødder, inden dens ejere kan flytte hertil. Éoba kan blive et godt eksempel på en virksomhed, der bliver tiltrukket af vores levende lokale byliv. Det skaber i første omgang lokale arbejdspladser, og når de er fuldt forankret, skaber det tilflyttere. Med andre ord kan det skabe en positiv spiral både for butikslivet og for tilflytningen,” forklarer Thomas Rasmussen.

 

Eoba ligger på Torvet i Nykøbing Falster. Butikken har også en webshop, og du kan finde Éoba både på hjemmesiden og på Facebook.

 

Hjemmeside:https://www.eoba.dk

Facebook: https://www.facebook.com/eobadk/

 

Hvis du har en idé til en butik eller behov for sparring om forretningsudviklingen i det lokale by- og handelsliv, er du velkommen til at kontakte forretningschef for Handel og Oplevelser, Thomas Rasmussen på tr@businesslf.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.