Fremrykket brobyggeri imødegår flaskehalsproblemer

I 2022 står en ny Storstrømsbro færdig. Så klar var udmeldingen fredag den 1. juli fra finansminister Claus Hjorth Frederiksen til medierne. Adm. dir. i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff, udtaler i den forbindelse:

“Herfra skal lyde en tak til regeringen for en prioritering, som er et vigtigt rygstød i vores arbejde mod at gøre Lolland-Falster til det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020.

Hos Business Lolland-Falster ser vi ikke blot regeringens beslutning som en positiv nyhed ift. de arbejdspladser, selve byggeriet vil skabe. Lige så vigtigt er det, at den færdige bro i kombination med opgraderingen af jernbanenettet vil øge antallet af arbejdspladser, der inden for en time kan nås fra Nykøbing F. med offentlig transport, fra 3.000 til 14.000. Det betyder utrolig meget for virksomhedernes evne til at tiltrække arbejdskraft og bosætningen naturligvis.

Men regeringens beslutning er mere end bare gode arbejdspladser og en tiltrængt modernisering af vores trafikale infrastruktur, det er også sund fornuft. For hvis byggeriet af Storstrømsbroen først var sat i gang i 2019, ville det have skabt en enorm mangel på arbejdskraft, når også byggeriet af Femern Bælt tunnelen sættes i gang.

Med fremrykningen af byggeriet af Storstrømsbroen er der væsentligt bedre mulighed for, at de mange arbejdspladser, der bliver skabt af disse to enorme anlægsprojekter, kan blive besat af borgere fra Lolland-Falster og de omkringliggende egne. Herunder bør vi også regne Nordtyskland, som fremover vil blive en stadig vigtigere og tættere samarbejdspartner”, slutter Mikkel Wesselhoff.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.