“Go” til Femern sætter gang i nye processer

Pressemeddelelse 4. marts 2016:

“Det er en utrolig god nyhed for erhvervslivet på Lolland-Falster”, siger Mikkel Wesselhoff, direktør for erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster, efter dagens møde i forligskredsen omkring Femern Bælt forbindelsen. Forligskredsen har besluttet at give Femern A/S grønt lys for at udpege, hvilke af de ni konsortier, som blev prækvalificeret tilbage i 2013, der skal bygge forbindelsen.

“Nu kommer der endelig navn på hvilke selskaber, der har opgaven, og det betyder, at der nu kan igangsættes dialog mellem dem og de mange virksomheder i vores landsdel, som længe har haft forretningsmæssigt fokus på Femern Bælt projektet”, siger direktøren.

Dagens klare udmelding fra Christiansborg giver også anledning til at forvente en snarlig start på byggeriet af en ny Storstrømsbro med vej og jernbane, som et enigt Folketing vedtog tilbage i maj 2015. Byggeriet af den ny bro mellem Sjælland og Falster blev skudt til hjørne under efterårets finanslovsforhandlinger, men den nuværende Storstrømsbro fra 1937 er så skrøbelig, at biler og tog skal køre i sneglefart henover, og sejlere, der passerer under broen, skal passe på nedfald af fragmenter.

“I dag har politikerne givet grønt lys for den videre proces i forhold til Femern Bælt forbindelsen, og dermed forventer vi, at også processen med Storstrømsbroen kommer tilbage på sporet, så byggeriet kan gå i gang hurtigst muligt. Lolland-Falster og Sjælland har brug for den bro, og hvis vi skal undgå alvorlige flaskehalsproblemer i forhold til arbejdskraft, så er det vigtigt, at Storstrømsbroen bliver færdig, inden tunnelbyggeriet sættes i gang”, siger Mikkel Wesselhoff.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.