Gør små opgaver til et job

Kig rundt i din virksomhed. Er der opgaver der ikke bliver løst fordi I har for travlt? Så kan du med fordel rekruttere nye medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet og samtidig styrke din sociale indsats. To timer om ugen er også et job, for det handler om at udfylde en rolle og være vigtig for andre.

Opgaven først
-Her taler vi om opgaver der skal løses, fremfor mennesker der skal beskæftiges, fortæller Jesper Pedersen, seniorkonsulent Cabi. Det betyder at det er virksomhederne der bliver tilbudt arbejdskraft, som samtidig hjælper en borger fra kanten i job.
”Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster” er støttet af den A.P. Møllerske Støttefond og er en fireårig indsats i Guldborgsund og Lolland kommuner. Indsatsen adskiller sig fra en lang række tidligere projekter ved at vende situationen lidt på hovedet og gøre den virksomhedsdreven.

Vær forberedt på mangel på arbejdskraft
-Rekruttering er det nye buzz-word i erhvervslivet. Det handler om at få fingre i arbejdskraften, for snart er der, groft sagt, ikke flere at tage af, siger Lise Damsbo Savic fra Business Lolland-Falster. Hun fortæller, at en tredjedel af medlemmerne har svært ved at skaffe folk. Og her kommer Rekruttering fra kanten ind i billedet.
-Virksomhedernes udbytte er, at de får løst opgaver som ellers ikke bliver løst, og at de sikrer grundlaget for tilstrækkelig arbejdskraft fremover. Desuden får de et godt renommé ved at tage ansvar for mennesker på kanten, fortæller projektleder Marie Persson.
Der følger risikofri prøve- og træningsforløb med den nye medarbejder og erfaringerne viser at man ofte får en medarbejder, som er loyal ud over det sædvanlige.

Gå i front
-Vi udpeger 30 ambassadør-virksomheder, der vil gå forrest i indsatsen og være til inspiration for andre, fortæller Marie Persson. Virksomhederne på Lolland-Falster er generelt gode til at tage socialt ansvar. Med hjælp fra ambassadørvirksomhederne kan vi fortælle de gode historier om at rekruttere fra kanten, og om hvilke gevinster der er i det for virksomhederne, siger hun. Har din virksomhed mod på at høre mere, kan I melde jer til netværksmøder til efteråret og se frem til at blive en af de 400 virksomheder, der bliver engageret i indsatsen. Send en mail, så får I invitation direkte.

Har du en opgave, eller vil du bare vide mere? Kontakt projektleder Marie Persson i Business Lolland-Falster, mp@businesslf.dk

Fakta: Rekruttering fra kanten” er støttet af den A. P. Møllerske Støttefond og er et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Guldborgsund og Lolland kommuner, 3F, Erhvervspark Lolland,  videns- og netværkshuset Cabi samt analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight.

 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.