I sommer opdagede danskerne Lolland-Falster

Sydhavsøerne har Østdanmarks stærkeste turismevækst for juli måned

Danskernes interesse for Lolland-Falster som feriemål har aldrig været højere end i denne sommer. Helt nye tal for juli viser en stigning i antallet af overnattende danske turister i et feriehus på Lolland-Falster på intet mindre end 123 procent, altså langt over en fordobling.

“Det er i høj grad en fælles indsats, der har skabt dette resultat”, siger destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster. Han hentyder her til onlinekampagnen TÆT PÅ, som havde til formål at tiltrække flere danske turister i erkendelsen af, at coronavirussen holdt de tyske og svenske turister væk.

Fælles indsats

“Det er fantastisk, så mange der har hjulpet kampagnen på vej med at dele opslag og links på Facebook. Flere end 1,3 mio. danskere har set vores budskaber, og gennemsnitligt har hver af dem set vores budskaber fem gange. Så udover de flotte overnatningstal er vi også lykkedes med at sprede det generelle kendskab til vores ferie-kvaliteter meget, meget bredt i Danmark”, fortæller Brian Lindorf Hansen.

Det store rykind af danske turister betyder, at et forventet “corona-fald” i det samlede antal turismeovernatninger (feriehuse, feriecentre og hoteller) forhold til sidste år blev afværget. Ovenikøbet er der tale om en samlet stigning på 6,6 procent for juli, hvilket er den højeste stigning i hele Østdanmark. Det skaber glæde i kommunerne.

Glæde i kommunerne

“Jeg glæder mig meget over, at vores feriecentre og hoteller har klaret sig så godt. Vi har kunnet hæve niveauet fra rekordåret 2019. Det er dejligt at se, at vi i den grad også er i stand til at tiltrække danske turister”, lyder det fra Signe Lund (A), der byrådsmedlem i Lolland Kommune og næstformand for bestyrelsen i Visit Lolland-Falster.

Også formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G) er meget tilfreds:

“Vi har nøje fulgt sommerens tilgang af de mange danskere. Campingpladserne og feriehusene har meldt alt udsolgt, og det giver anledning til store forventninger til efterårs-sæsonen”, siger han.

Stort potentiale for sommerhusudlejning

Der har været et enorm pres på sommerhusudlejningerne, og overnatningstallene ville have været endnu højere, hvis der var flere sommerhuse til udlejning. Den samlede stigning i antallet af overnattende danske turisme, dvs. feriehuse, feriecentre og hoteller var i juli 2020 på intet mindre end 59 procent.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.