Ingeniører datede virksomheder på Lolland-Falster

Torsdag den 9. maj 2019 havde Business Lolland-Falster i samarbejde med Vordingborg Erhverv, ingeniørforeningen, IDA, og Akademikernes A-kasse, arrangeret en bustur for studerende og medlemmer, der var interesserede i at høre nærmere om jobmulighederne på Lolland-Falster og Sydsjælland. De 15 deltagere var særligt udvalgte til busturen, fordi det var blevet vurderet, at deres kompetencer er særligt efterspurgte blandt virksomhederne i geografien.

Det fortæller projektleder på Business Lolland-Falster, Lise Damsbo Savic.

”Formålet med turen har været at matche deltagerne med virksomhederne. Det er en mere snæver målgruppe, end man normalt arrangerer denne type af ture for, til gengæld er der større chance for et match,” vurderer Lise Damsbo Savic.

Busturen startede i København, og første stop på turen var PPC i Præstø. Herefter kørte bussen videre til Hardi International i Nørre Alslev. Efter tre timers virksomhedsbesøg var der en lille messe i Hardis udstillingshal, hvor andre virksomheder fik mulighed for at ”date” busturens deltagere.

”På den måde fik vi vist både mangfoldigheden blandt vores lokale virksomheder og samtidig skabt direkte kontakter mellem de jobsøgende og de virksomheder, der efterspørger den specialiserede arbejdskraft,” forklarer Lise Damsbo Savic.

En af deltagerne var Joakim Haastrup Jakobsen, der netop er færdiguddannet diplom-elektro-ingeniør. Han har speciale i robotprogrammering, som er en kompetence, der er meget efterspurgt blandt de lokale virksomheder.

”Jeg er helt nyuddannet, og jeg synes derfor, at det kunne være interessant at høre, hvad området har at byde på i forhold til jobs. Jeg kommer oprindeligt fra Sydsjælland, og jeg havde ikke umiddelbart overvejet, at der kunne findes jobs til mig på Sydsjælland og Lolland-Falster, hvis ikke jeg var blevet opfordret til at tage med,” forklarer Joakim Haastrup Jakobsen.

Busturen var arrangeret som et led i Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg, der er finansieret gennem Erhvervsstyrelsen og de tre kommuner.

For yderligere information om rekruttering, kontakt Lise Damsbo Savic på ld@businesslf.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.