Job til både Svenja og Alexander

Et vellykket samarbejde mellem Business Lolland-Falster og virksomhederne Alfa Laval Nakskov og Krenkerup Bryggeri giver gevinst over hele linjen. Virksomhederne har begge ansat højt specialiseret arbejdskraft, og det tyske par Svenja og Alexander har nu ro og mulighed for at etablere sig som familie på Lolland-Falster.

På Krenkerup Bryggeri brygges der øl efter principper som især tyskerne har stor viden om, og brygmesteren på Krenkerup er derfor rekrutteret fra Tyskland.
Men ét job til to mennesker duer ikke, og derfor blev der lagt kræfter i, fra både Krenkerup Bryggeri og Business Lolland-Falster, for at afsøge mulighederne for at finde job til Svenja, som er ingeniør, og gerne ville flytte med sin kæreste til Lolland-Falster.

En nål i en høstak
Stine Grønnemose, Site Manager hos Alfa Laval Nakskov, fortæller at projektleder Lise Damsbo fra Business Lolland-Falster jævnligt kontakter hende, når hun ser et muligt match med relevante kandidater i ægtefællebasen og Alfa Laval.
-Det er ikke let at finde en procesingeniør med erfaring fra industrien, så jeg blev glad, da jeg så Svenjas CV. Jeg sendte det videre til vores R&D Manager og HR, som tog en samtale med Svenja. Det viste sig under samtalen, at Svenjas ønske om et job indenfor test og udvikling stemte overens med det behov, vi havde for en barselsvikar i vores Test & Application Department. Svenja er nu i fuld gang med at blive introduceret til membranernes forunderlige verden og hverdagen på vores site i Nakskov.

En hel familie
Projektleder Lise Damsbo fra Business Lolland-Falster peger på, at det er en vigtig faktor, at man viser en interesse overfor, at medarbejderen også har et familieliv der skal kunne fungere, og dermed måske har brug for et job til ægtefællen.
-Vi tilbyder virksomheder, der har tiltrukket arbejdskraft uden for Lolland-Falster, håndholdt hjælp til at finde job til ægtefællen i lokalområdet. Indtil nu har Business Lolland-Falster både hjulpet med at finde fast arbejde, praktikpladser og uddannelsesmuligheder, til medfølgende ægtefæller, fortæller Lise.

Win win
Kommunikationsansvarlig Louise Berling Brun på Krenkerup Bryggeri fortæller, det er vigtigt for både trivsel og fastholdelse, at de begge nu har et job i nærområdet.
-Det skaber en ro i baglandet, som gavner os som virksomhed og dem som familie, siger hun.
Fra Alfa Laval er man helt enig. Stine Grønnemose understreger, at det i høj grad bidrager positivt til arbejdspladsen, at have medarbejdere fra mange forskellige lande.
-På nuværende tidspunkt har vi 11 forskellige nationaliteter ansat. Dynamikken og engagementet trives i Nakskov.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.