Kom tæt på lokale iværksættere i ny podcastserie

’Fra fuckup til startup’ er titlen på en ny podcastserie, der går helt tæt på en række lokale iværksættere. Serien skal inspirere lytterne til at overveje en tilværelse som selvstændig og måske endda motivere til at tage springet og udleve iværksætterdrømmen. Bag serien står StartupLab Business Lolland-Falster, MedieGuru og Zealand.

Hvad har den internetbaserede forbrugertjeneste Pricerunner til fælles med boligstylist-virksomheden SalesStyling? Foruden at være bragende successer så er begge virksomheder stiftet på Lolland-Falster af lokale ildsjæle. I podcasten ’fra fuckup til startup’ fortæller blandt andre medstifter af Pricerunner Martin Andersen og stifter af SalesStyling Louise Holm om deres iværksætterrejse, og de kommer med gode råd til kommende iværksættere.

Bag initiativet står – i samarbejde med MedieGuru og Zealand – StartupLab Business Lolland-Falster. En gren i Business Lolland-Falster, der yder gratis iværksætterhjælp til studerende og unge på Lolland-Falster. Forretningsudvikler i Business Lolland-Falster, Nicolaj Sand Rasmussen, håber på, at podcastserien kan inspirere vordende iværksættere til at starte egen virksomhed.

-Foruden den direkte iværksættehjælp, så repræsenterer vi også et inkubationsmiljø med events, workshops og oplæg. Vi ser det som en del af vores mission at sprede iværksætterånden på Lolland-Falster, og i den forbindelse giver podcastserien rigtig god mening.

Indtil videre er der produceret 10 episoder – og det er 10 meget forskellige iværksættere og virksomheder, som lytterne kan møde og lære af.

-Lytterne møder iværksættere, der har mange år på bagen og allerede har skabt en succes, men vi taler også med relativt nystartede selvstændige. Fælles for dem er, at de har gjort sig nogle erfaringer og værdsætter livet som selvstændigt højt. De budskaber vil vi gerne udbrede og samtidig synliggøre den kæmpe iværksætterånd, som også er en del af erhvervslivet på Lolland-Falster, fortæller Nicolaj Sand Rasmussen.

Fra Gedservej til verden

De fleste danskere er sandsynligvis stødt på internettjenesten Pricerunner, når de køber produkter online. Men det er nok de færreste, der ved, at successen blev grundlagt på et teenageværelse på Gedservej i Nykøbing i 2000 af Martin Andersen. Virksomheden er siden blevet solgt, men Martin Andersen af fortsat en del af ledelsen i virksomheden, der i dag beskæftiger 125 medarbejdere i Europa og 225 i Indien.

– Jeg startede i et lille værelser på 10 kvm på Gedservej for 20 år siden. Jeg havde en iver efter af gå mine egne veje og skabe noget – det var bestemt ikke drømmen om millioner på bankbogen, der var den primære drivkraft. Og det tror jeg heller ikke bør være det primære for iværksættere i opstartsfasen, fortæller Martin Andersen blandt andet.

For Pricerunner-medstifteren er den gode iværksætter karakteriseret ved at have skabertrang og gå-på-mod, også når den omkringliggende verden ikke kan se det geniale i ideen.

-Hvis man har en iværksætterspire i maven, så tag springet og udlev drømmen. Der er en masse steder, hvor man kan få hjælp og hente ressourcer. Jeg spurgte ofte mig selv, hvad er det værste, der kan ske, hvis du fejler – sikkert ikke det store. Bare kom i gang.

Historien om Martin Andersen og Pricerunner er bare en af de iværksætterfortællinger, som lytterne kan glæde sig over.

Få hjælp hos Business Lolland-Falster

Det er ikke kun studerende og unge, der kan få gratis sparring fra Business Lolland-Falster. Alle lokale med en god ide har mulighed for sparring.

-Iværksætterne er vigtige for samfundsøkonomien, og de er nogle af erhvervslivets mest produktive. Derfor har vi i Business Lolland-Falster en dedikeret startup-indsats. Unge iværksættere kan tage kontakt til StartupLab Business LF, men alle med en iværksætter i maven kan med fordel tage kontakt til os. Vi afholder jævnligt Business Days i Nakskov, Nykøbing og Maribo – her kan lokale med en god ide komme ind og få sparring fra lokale eksperter, slutter Nicolaj Sand Rasmussen.  

Episoderne kan downloades der, hvor du plejer at lytte til podcasts.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.