Livsstilsapp skal hjælpe diabetikere

Forestil dig, at du får den kroniske diagnose, diabetes, af din læge. Med diagnosen følger insulinpræparater og informationsmaterialer, der fortæller dig, hvordan du skal leve med din sygdom. Men sprøjter og stakke af informationer er ikke altid den rigtige recept for at ændre sin livsstil, som det er nødvendigt, når man får konstateret diabetes.

Derfor satte de to lokale iværksættere, Martin Trane og Zarko Zaharov, sig for at udvikle en app til diabetikere. App’en DIABEZY, der netop er lanceret i App Store, er et hverdagsværktøj, hvor diabetikeren kan tracke sine spisevaner, sin træthed og sit stressniveau for at kunne coache sig selv til at styre sin diabetes. Samtidig får brugeren adgang til et socialt netværk med andre diabetikere og en lægecertificeret FAQ, hvor man hurtigt kan få svar sine spørgsmål.

-Vi har skabt et værktøj, der skal få brugerne til at leve bedre med diabetes. Man lever bedst med diabetes, hvis man kender sin krop og ved, hvordan den reagerer på eksempelvis madvarer, træning, stress og mangel på søvn. Samtidig er det vigtigt at føle sig som en del af et fællesskab og hurtigt at kunne få svar på sine spørgsmål, så man kan forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør, fortæller Zarko Zaharov.

-Diagnosen gør dig ikke automatisk til ”diabetikeren”. Du er en person med diabetes. Hvis du definerer dig selv som syg, kommer sygdommen til at styre dit liv. Du skal i stedet tage kontrollen tilbage over dit liv og din sygdom, og det kræver, at du har de rigtige værktøjer, supplerer Martin Trane.

 

Det 21. århundredes epidemi

Martin Trane ved, hvad han taler om. Som 12-årig fik han konstateret Diabetes 1. Som en aktiv dreng, der elskede sport, besluttede Martin Trane hurtigt, at diagnosen ikke skulle være en stopklods for ham. Efter længere tids søgen fandt han en sparringspartner, ligesom han lærte at styre sit blodsukker til at levere sportspræstationer på topniveau. Udover at være iværksætter kan Martin Trane også skrive fitnessinstruktør og personlig træner for en verdensmester i boksning på sit CV.

-Det handler i bund og grund om at styre sit tankesæt og kende sine vaner – så kan man leve det liv, man ønsker, selvom man har diabetes. Hér vil app’en være en stor hjælp, forklarer Martin Trane.

-Diabetes bliver kaldt det 21. århundredes epidemi. Alene i Australien får 280 personer hver dag konstateret diabetes, og i 2030 forventes der at være mere end dobbelt så mange Type 2 diabetikere i Danmark som i dag. På nuværende tidspunkt findes der ikke et værktøj, der både gør det muligt at tracke sine vaner og samtidig få adgang til et socialt netværk med andre diabetikere. Derfor vurderer vi, at der er en stor efterspørgsel for vores nye app, siger Zarko Zarharov, der står bag flere sociale IT-portaler, som binder brugerne sammen i et vidensfællesskab.

 

Tag kontrollen

De to iværksættere har derfor også globale visioner for deres app, der kan bruges af alle mennesker og blot kræver oversættelse fra et sprog til et andet. App’en blev lanceret i begyndelsen af martsog bliver i øjeblikket testet af 150 personer, inden den skal promoveres, og de større samarbejdspartnere kan offentliggøres.

I mellemtiden deltager de to iværksættere på Startup Masterclass, der er et forløb over tre måneder for lokale iværksættere. Forløbet er etableret i et samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster, hvor fem håndplukkede eksperter giver de lokale iværksættere håndgribelige og praktiske værktøjer til at overkomme de udfordringer, der altid er i forbindelse med opstart af nye projekter og virksomheder.

-Jeg finder det meget inspirerende at høre rådene fra de dygtigste virksomhedsrådgivere om, hvordan man helt lavpraktisk kan overkomme de udfordringer, vi står overfor. Vi får konkrete værktøjer til at kommunikere vores projekter og til at lede dem i en vækstende retning, forklarer Zarko Zaharov.

-I bund og grund er det jo med iværksætteri som med diabetes. Det handler om at tage kontrollen og have de rigtige redskaber for at lykkes, understreger Martin Trane.

 

Om DIABEZY

DIABEZY, der er en sammentrækning af ”diabetes made easy”, er en nylanceret app, der skal gøre livet for diabetikere lettere. Hvor andre diabetes-apps primært leverer data om blodsukker, giver DIABEZY brugeren mulighed for at tracke flere forskellige vaner i sit liv, herunder sine madvaner, sin træning, sin træthed og sit stressniveau. På den måde kan man bedre styre sit liv som diabetiker. Samtidig får brugeren adgang til et fællesskab med de andre brugere med en af de to typer af diabetes. Endelig har brugerne adgang til en række faglige spørgsmål og svar, en såkaldt FAQ, der er certificeret af en overlæge på Nykøbing Falster Sygehus. App’en kan downloades fra App Store. Den er gratis at bruge, og seneres lanceres muligheden for tilkøb af et abonnement til personlig rådgivning 24/7.

 

Om Startup Masterclass

Startup Masterclass er et tremåneders forløb, hvor de lokale iværksættere får undervisning og foredrag af fem rådgivere, der er blandt de dygtigste inden for deres felt. Forløbet giver de lokale iværksættere håndgribelige og praktiske værktøjer, der er målrettet iværksætterens udfordringer, så de kan eksekvere i praksis. Forløbet er skabt i et samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.