Lokal iværksætter serverer babymad i voksenhøjde

Tusinde følger med på Instagram, når Signe Severin spreder viden og madglæde i online universet ’Karlas Køkken’. Hvad der startede som en hobby har på få måneder opbygget et trofast publikum på mere end 18.000 madinteresserede følgere. Og Signe har appetit på mere.

Når Karla på 14 måneder placeres i sin højstol i familiens hjem i Nørre Ørslev, så foreviges dagens menu med både før og efter billeder. Billederne bliver – sammen opskrifter og en kort opdatering – lagt ud på instagram-kontoen ’Karlas Køkken’. Og det til stor glæde for tusindvis af følgere.

For Karlas mor, 31 årige Signe Severin, er den massive interesse kommet som noget af en overraskelse. Hun startede i første omgang kontoen for ikke at oversvømme sin digitale omgangskreds med opdateringer om datterens madoplevelser.

-Som førstegangforældre skal man tage stilling til et hav spørgsmål – et af dem er kosten. Jeg er uddannet inden for ernæring og sundhed, så mad fylder meget i mit liv, både privat og professionelt. Derfor var det naturligt for mig at dokumentere min datters spiseudvikling, og det har heldigvis grebet om sig, fortæller Signe.

Siden februar er antallet af følgere steget fra cirka 1.000 til mere end 18.000, og blandt andet DR og Tv2-east har henvendt sig for at bringe historien om instagrammeren på himmelflugt.

Screenshot fra Karlas Køkken på Instagram.

-Interessen har været meget overvældende. Jeg er super glad for, at hele konceptet er blevet taget så godt i mod – både af fagpersoner og følgerne online. Det hele er jo gået meget hurtigt, men jeg brænder for det her, så jeg er meget stolt.

Vil oplyse og inspirere

Som i de fleste børnefamilier var det i første omgang mos og grød, der stod på menuen, men det faldt ikke i Karlas smag. Signe gik derfor på jagt efter opskrifter og inspiration, men hun fandt ikke det, hun ledte efter. Derfor begynde hun selv at udvikle lækre, ukomplicerede opskrifter, lægge dem på Instagram og løbende besvare spørgsmål.

-Min indtryk er, at der er en del frygt forbundet med eksempelvis overgangen fra flydende kost til fast. Jeg kan godt forstå, at mange forældre er bange for, at deres barn bliver kvalt og fortsætter, selvom barnet ikke viser interesse for mos og grød. Jeg håber, at jeg kan inspirere mine følgere med konkrete opskrifter og bruge Karlas udvikling som eksempel – og samtidig bruge min faglighed til at hjælpe børnefamilier med at træffe valg på et oplyst grundlag, påpeger Signe.  

For nyligt har ’Karlas Køkken’ fået sit første sponsorat, og Signe arbejder allerede på at videreudvikle konceptet.

-Jeg har netop færdiggjort min første e-bog med opskrifter, så jeg arbejder på at finde et forlag, som vil med på den del af rejsen. Min helt store drøm er at åbne en madskole. Så kan vi stå sammen ansigt-til-ansigt og lave mad og folk kan modtage noget viden, som forhåbentlig kan gøre dem mere selvsikre. Både i forhold til at lave maden, men også i forhold til at tage de gode valg rent ernæringsmæssigt. 

Sparring hos Business LF

Som spæd iværksætter var der rigtig mange ubekendte at tage stilling til. Derfor opsøgte Signe Business LF, der blandt andet tilbyder sparring til lokale, der har en god ide eller gerne vil videreudvikle deres iværksættervirksomhed.

-Sparringen fra Business LF har været uvurderlig, alt er jo nyt for mig. Jeg vil til enhver tid anbefale at tage kontakt til Business LF – det er alt for hårdt at sidde med alene, og som perfektionist har jeg tendens til at hænge mig i deltaljer. I den forbindelse fik jeg nogle input, som jeg har taget til mig.    

Forretningsudvikler i Business LF, Nicolaj Sand Rasmussen, glæder sig over, at sparringen har gjort en forskel for Signe. Han opfordrer desuden alle med en iværksætter i maven til at gøre brug af Business LF.

-Perspektiverne i ’Kalars Køkken’ er utrolig spændende. Generelt er iværksætterne vigtige for samfundsøkonomien, og de er nogle af erhvervslivets mest produktive. Derfor har vi en dedikeret startup-indsats. Alle med en iværksætter i maven kan med fordel tage kontakt til Business LF. Vi afholder jævnligt Business Days i Nakskov, Nykøbing og Maribo – her kan lokale med en god ide komme ind og få sparring fra lokale rådgivere, slutter Nicolaj Sand Rasmussen.

Du kan følge ’Karlas Køkken’ på instagram via kontoen af samme navn, eller besøge hendes hjemmeside på www.karlas-koekken.com.  


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.