Lokale erhvervsfolk sammen om ny Femern-virksomhed

Tunnelbyggeriet i Rødbyhavn skaber ikke blot nye ordrer og arbejdspladser, men sætter også gang i nye samarbejder. Lokale erhvervsaktører sammen om ny virksomhed. 

Bredgaard Steel er navnet på en ny virksomhed i Rødbyhavn. Som det fremgår af navnet er firmaet opstået via et samarbejde mellem skibsværftet Bredgaard Boats i Rødbyhavn og smedevirksomheden Steel i Nakskov. Den nye virksomhed er flyttet ind i de samme bygninger hvor Bredgaard Boats holder til.

Nyt firma sikrer fokus

“Vi har i Bredgaard Boats i nogen tid ydet vedligehold og reparation på det materiel, der bliver brugt i forbindelse med gravearbejdet i Rødbyhavn, og i takt med at opgaverne er vokset, har vi i stigende grad samarbejdet med Steel i Nakskov. Nu har omfanget af både opgaver og samarbejde nået et punkt, hvor det giver bedst mening at etablere en ny virksomhed med Femern Bælt-byggeriet som hovedfokus”, fortæller medejer af Bredgaard Boats Michael Jakobsen.

“Vi har i Steel lige ansat fire nye smede og endnu en lærling, så der er fart på. Ved at etablere en ny fælles virksomhed får vi et skarpt fokus på vores fælles Femern Bælt-aktiviteter, samtidig med at vi sikrer, at vores eksisterende virksomheder holder fokus på hver deres hidtidige kerneområder og kundeportefølje”, siger Steffen Hovmand, medindehaver af Steel.

Tror på succes

Direktøren for den nye virksomhed er Jens Lyck fra Nysted, som kender offshore-branchen bl.a. fra en tidligere stilling som teknisk chef på opførelsen af Rødsand havvindmøllepark. 

“Vi kan se, der sker en frygtelig masse ting omkring os lige nu, og en af vores styrker er, at vi er forandringsparate og kan rykke os med opgaverne. Vi har en unik placering på havnen og stærke kompetencer og arbejdskraft. Vi går ind i det her med en stærk tro på succes”, siger Jens Lyck, direktør i Bredgaard Steel. 

Direktøren fortæller, at der i løbet af den næste måned kommer yderligere 30 skibe ind i Rødbyhavn som en del af byggeprojektet. Dermed sker der en fordobling af antallet af skibe i havnen relateret til gravearbejde.  

Ideel kombination af styrker

“Vi forventer, der i hele byggeperioden kommer op mod 300 forskellige både til Rødbyhavn. Og vi er klar til at servicere dem med vedligehold og reparationer, på samme måde som vi også allerede nu servicerer de mange gravemaskiner, som bl.a. skal have skiftet skær og udført forskellige reparationer. Vi har både beliggenheden, arbejdskraften og den faglige ekspertise, der skal til”, siger Jens Lyck.

Det har dermed vist sig at være særdeles fremsynet, at Bredgaard Boats i 2018 valgte at flytte til Rødbyhavn, da værftet den gang havde brug for mere plads. Beliggenheden er noget nær perfekt i forhold til at servicere byggearbejdet, ligesom Steel med sin store stab af erfarne smede og en ingeniør-afdeling er et ideelt match af kompetencer ift. de opgaver, der skal løses. 

Alle tre parter har valgt at lægge en hånd på kogepladen. Bredgaard Steel ejes således i fællesskab af direktøren samt ejerne af henholdsvis Bredgaard Boats og Steel.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.