Lokale initiativer belønnes

En lille million kroner er på vej til Nysted sauna og havbad – et projekt der stadig er på tegnebrættet og afventer endelig godkendelse fra Kystdirektoratet. Der er også 190.000 kroner på vej til bevarelse og fornyelse af den 100 meter lange badebro i Stubbekøbing. 
-Jeg er stolt og ydmyg over de lokale ildsjæle, siger borgmester John Brædder. 

Det er Nordea-fonden der netop har uddelt støtte til aktiviteter langs de danske kyster for i alt 25,5 mio. kroner.
Ansøgningen til midlerne er en forholdvis lang proces, fortæller forretningschef Mads Stærk fra Business Lolland-Falster. Sammen med sin kollega, projektleder Emilie von Rosen, har han i samarbejde med ildsjælene fra Nysted, samlet alt fra inspiration og visioner til beskrivelse af en konkret businesscase. 

-Vi har regnet på forskellige forretningsmodeller, samlet informationer om markedet og de eksisterende ressourcer og givet et bud på, hvordan hele projektet skal drives, fortæller projektleder Emilie von Rosen. Det er dette arbejde som ligger forud for en ansøgning om fondsmidler. Her har folkene bag Nysted sauna og havbad også lagt mange kræfter i. 

Fra borgmesterkontoret i Guldborgsund Kommune fortæller John Brædder, at man nu vil rykke Kystdirektoratet for et svar, sådan at Nysted sauna og havbad kan komme videre med planerne.
-Det bør næsten snart være en formsag. Jeg tror, at en tilladelse må være lige på trapperne, siger han. Der er stor kommunal opbakning, og Business Lolland-Falster har i høj grad bidraget til at bringe tingene i mål for Nysted sauna og havbad.
-Jeg værdsætter de lokale ildsjæle, der søger ind på de her projekter, fortsætter han. Det viser et stærkt lokalt initiativ og medansvar, som vi har brug for, for at sikre vækst og udvikling på Lolland-Falster, siger John Brædder.
I Stubbekøbing har man fået penge nok til at sætte arbejdet i gang, mens man i Nysted skal ud og søge flere fonde.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.