Lokale udenlandske ressourcer

Business Lolland-Falster og sygehus i nyt samarbejde.

En del af speciallægerne på sygehuset i Nykøbing F. er rekrutteret i udlandet, men det kan være en udfordring for ægtefællen at finde job, selv om han eller hun ofte er meget veluddannet.

Sygehuset har derfor kontaktet Business Lolland-Falster, som nu er gået i gang med at se på, hvad der helt konkret kan gøres for at skabe større synlighed om de lokale udenlandske vidensressourcer, som ægtefællerne udgør. Blandt andet skal det undersøges, hvilke andre virksomheder end sygehuset, der oplever lignende udfordringer for deres udenlandske specialisters ægtefæller.

“Manglen på kvalificeret arbejdskraft er en udfordring hos flere virksomheder på Lollands-Falster. Derfor er det jo i alles interesse, at vi bliver bedre til at etablere kontakt mellem de udenlandske kompetencer og landsdelens virksomheder”, siger adm. direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.

Lige nu er sygehuset i Nykøbing F. blandt andet leveringsdygtig i en elektroingeniør, en revisor og en marketingspecialist. På fotoet ses Namrata Langde og hendes mand Swapnil, der er ansat som overlæge. Parret har boet i Danmark i syv et halvt år. Namrata er uddannet revisor i Indien, og nu hvor børnene er blevet lidt større, er det blevet tid for Namrata at finde tilbage i karrieresporet. Uden et karriere-netværk i Danmark er vejen til arbejdsmarkedet en smule sværere. Sammen med parret ses sygehusets stabschef, Michael Værnhøj Jørgensen,

 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.