Lolland-Falster hylder erhvervssucceser

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster 27. okt. 2016:

Lolland-Falsters Erhvervspris blev uddelt for 34. gang onsdag den 26. oktober. Blandt et felt af seks meget stærke finalister valgte dommerpanelet at tildele prisen for 2016 til Lolland-Falsters største transportvirksomhed Sax-Trans.

Erhvervsprisen uddeles i samarbejde mellem erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster og Nordea. Filialdirektør Flemming Jørgensen, Nordea præsenterede prismodtageren som: “en virksomhed, der brænder for landsdelen og er med til at fastholde og udbygge arbejdspladser på Lolland-Falster i en branche, som kan være stærkt udfordret”.

Sax-Trans har mere end 30 år på bagen og drives af stifter Flemming Werner Jensen og hustruen Karin Jensen. Transportvirksomheden har 75 ansatte og afdelinger i Sakskøbing, Nykøbing F. og Nakskov.

Seks fyrtårne
“Alle seks finalister fremstår på hver deres måde som et fyrtårn for erhvervslivet på Lolland-Falster, og de repræsenterer samlet set de kvaliteter, som er med til at skabe udvikling og vækst på Lolland-Falster”, fortæller filialdirektør Flemming Jørgensen og direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster.

Mere stabilitet på Lolland-Falster
Inden prisoverrækkelsen var der korte oplæg fra Nordea-direktør Michael Frisch, formand for Lolland-Falsters ambassadørkorps Peter Engberg Jensen og revisor Christian Knud Jørgensen, Deloitte. Her blev det understreget, at erhvervslivet på Lolland-Falster på to områder udmærker sig i forhold til det øvrige Danmark: Arbejdskraften er mere stabil, og virksomheds-væksten er ligeledes mere stabil.

“Vi er ikke blinde over for, at vores landsdel har udfordringer på samme måde, som det gælder for de øvrige danske provinsområder, men det glæder mig, at vi kan pege på forhold, hvor vi træder ud af mængden”, siger direktør Mikkel Wesselhoff. “Vi arbejder da også på at give virksomhederne de bedste rammer at drive virksomhed i, så vi i 2020 kan sige, at Lolland-Falster er det sted i Greater Copenhagen, hvor det er bedst af drive virksomhed”, siger direktøren.

De øvrige finalister er:
Prissammenligningstjenesten Pricerunner i Nykøbing F., som siden etableringen i 2000 har bredt sig til Tyskland, England, Frankrig og USA og inden for de seneste otte måneder har fordoblet medarbejderstaben til 16 med forventning om yderligere vækst. Pricerunner donerer hvert år ti procent af overskuddet til sport og kultur i landsdelen.

Nakskov Mill Foods i Nakskov, som leverer en lang række morgenmadsprodukter til hele Europa. Virksomheden hed tidligere OTA og har fostret en række kendte brands som blandt andet OTA Solgryn, Havrefras og Guldkorn. Virksomheden har i år for andet år i træk modtage dagbladet Børsens Gazelle-pris og har et stærkt fokus på at hjælpe folk udenfor arbejdsmarkedet i beskæftigelse. Hver fjerde medarbejder i produktionen har således anden etnisk baggrund end dansk.

Møblér med Ullerslev Snedkerforretning ved Nakskov, som sælger mærkevare møbler til hele Østdanmark fra en lille landsby på Vestlolland. Kunderne kommer fra hele Østdanmark for at få mulighed for blandt andet at se samlingen af Hans J Wegner og Børge Mogensen under samme tag Virksomheden blev etableret i 1966 og overtog i 2013 en anden møbelvirksomhed på Lolland-Falster. Seneste udvikling er etablering af en erhvervsafdeling.

Emballagevirksomheden Granby Pack i Nykøbing F. har i løbet af tre generationer vokset sig stadigt større i relativ ubemærkethed. Virksomhedens 53 medarbejder leverer emballageløsninger til transport til kunder over det meste af Europa, og de gør det med en lille grad af markedsføring. Ikke desto mindre er virksomheden repræsenteret via et netværk af partnere i blandt andet Norge, Tyskland, Polen og Ungarn.

Elvirksomheden Enelco i Nykøbing F. har blandt andet lagt navn til Enelco-løbet, som hvert år donerer til velgørende formål i landsdelen. Lokal synlighed og opbakning til lokale aktiviteter er en prioritering i virksomheden, hvis rødder går tilbage til 1921, hvor virksomheden blev etableret i Eskilstrup på Nordfalster. Virksomheden har 35 medarbejdere.

På fotoet (fra venstre): Flemming Jørgensen, Nordea, Flemming Werner Jensen, Sax-Trans, Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster.
Yderligere fotos fra prisfesten kan downloades via Google-album

Yderligere information:

 • Mikkel Wesselhoff, adm. direktør, Business Lolland-Falster
  Mobil: + 4038 2436
  E-mail: mw@businesslf.dk
 • Flemming Jørgensen, filialdirektør, Nordea
  Mob: +45 6122 2895
  E-mail: f.jorgensen@nordea.dk
 • Læs mere om finalisterne i Magasinet Erhverv og Kultur:
  https://issuu.com/grafosign/docs/erhverv_og_kultur_oktober_2016


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.