Lolland-Falster rykker frem i feltet

Erhvervsklimaundersøgelsen fra Dansk Industri giver endnu en gang Lolland-Falster et ordentligt hop opad på listen. Guldborgsund Kommune rykker 27 pladser frem i 2018 og ligger nu i den øverste tredjedel af landets kommuner, som nummer 31. Lolland Kommune rykker 25 pladser frem til en plads i midterfeltet til nummer 52, og det skaber naturligvis tilfredshed hos kommunerne.

I både Guldborgsund og Lolland kommuner kan man glæde sig over, at
80 % af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder, at etablere sig i smørhullet mellem Hamborg og København. Borgmester John Brædder er stolt af, at kommunen rykker op på listen for tredje år i træk.
– Erhvervsklimaet har udviklet sig utrolig positivt de seneste år i Guldborgsund og resultatet i dag viser et tæt samarbejde og rigtig god dialog mellem alle parter. Vi har alle en fælles mission om at skabe de bedste rammer for vores virksomheder, siger han.
 
I Lolland Kommune bider borgmester Holger Rasmussen mærke i, at undersøgelsen er besvaret af 62 virksomheder, hvilket svarer til 18 % af de privatansatte i kommunen.
-Undersøgelsen giver et fingerpeg om at tingene udvikler sig i den rigtige retning, og det er dejligt, når pilen peger den vej, som vi ser her, siger borgmesteren. Han bakkes op af direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.
-Det er resultatet af en målrettet og langsigtet erhversindsats fra Guldborgsund og Lolland kommuner, siger Mikkel Wesselhoff, som selv står i spidsen for Business Lolland-Falster, som har den udfarende del af opgaven i forhold til virksomhederne på Lolland-Falster.
 
Størst fremgang
Direktøren for Business Lolland-Falster, som repræsenterer 425 medlemsvirksomheder, peger på, at det er tilfredsstillende, at Lolland-Falster er den region i Danmark med den største fremgang i DI analysen.
-Virksomhederne har fart på, og vi er godt klar over, at den vækst vi har oplevet gennem de seneste par år, er kommet for at blive, siger Mikkel Wesselhoff.
 
Alle peger i dag på tre parametre som grundlag for undersøgelsens resultater:
– En eftertragtelsesværdig placering midt mellem Hamborg og København
– En samlet og koordineret erhvervsindsats
– Etablering af Femern Bælt forbindelsen, Storstrømsbro og kommunale erhvervsområder

Svarene fra undersøgelsen fra DI repræsenterer 20 % af den private arbejdskraft på Lolland-Falster, og det er et kæmpe klap på skulderen til alle aktører som arbejder for vækst og fremdrift på Lolland-Falster. Det mener Kim Frimann, som er formand for DI på Lolland-Falster.
-Der er ingen tvivl om, at området generelt er på vej frem, og det ved jeg, at virksomhederne har været klar over gennem længere tid, siger han. Besvarelserne peger desuden på, at erhvervslivet værdsætter kommunernes indsatser i forbindelse med rekruttering, et område som er uhyre aktuelt for alle vækstområder i de kommende år.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.