Lolland-Falster springbræt for international agrobusiness

OBS: Startups kan tilmelde sig inden 16. april på adressen: www.accelerace.dk/accelerators/foodtech/

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster:

Business Lolland-Falster sætter nu helt nye perspektiver for forretningsudvikling i landsdelen. Nyt samarbejde skal skabe internationale vækstvirksomheder inden for landbrug og fødevarer.

Danmark er blandt verdenseliten inden for fødevareproduktion, innovation og sikkerhed. Potentialet for at udvikle nye fødevareteknologier er stadig uudnyttet, og betingelserne for dette er særligt gode på Lolland-Falster. Derfor indgår erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster nu et samarbejde med Agro Business Park og Accelerace om at skabe nye erhvervssuccesser inden for landbrug- og fødevareområdet. Indsatsen er en del af udviklingen af et nyt acceleratormiljø i Nykøbing Falster, der henvender sig til virksomheder med internationalt potentiale.

Markant opskalering af indsats
Som del af det nye agro-samarbejde vil udvalgte danske og internationale iværksættervirksomheder indgå i et otte måneder langt forløb, hvor de vil få adgang til træning og forretningsudvikling samt områdets stærke netværk. Ambitionen er at op mod 60% af virksomhederne rejser investeringer under eller lige efter forløbet.

“Lolland-Falster er Danmarks stærkeste landbrugsregion, målt både på erhvervets soliditet og kvaliteten af landbrugsjorden. Verden får flere munde at mætte, og samtidig tegnes en ny bredde i perspektiverne for landbrug via nye forretningsområder som f.eks. bæredygtig energiproduktion og bioøkonomi. Det er forhold, som gør det helt oplagt for Business Lolland-Falster at opskalere vores indsats inden for landbrug og fødevarer ganske betragteligt,” siger Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer hos Business Lolland-Falster.

Område med stort potentiale
Det nye samarbejde vil over de kommende år styrke spirende fødevareinnovationer og give startups inden for morgendagens fødevareteknologier de bedste muligheder for at vækste.

Samarbejdspartneren Accelerace har knap ti års erfaring i at spotte, træne og skaffe investering til lovende startups, og herfra er der store forventninger til forretningsområdet.
”Vi ser i dag mange iværksættere, der har stort potentiale for at udvikle nye løsninger inden for fødevareindustrien. Det kan være alt fra bæredygtigt erhverv, hvor bevidste forbrugere i dag efterspørger økologiske og lokale fødevarer, de har tillid til. Men også inden for det teknologiske område spirer der mange nyskabende virksomheder med ambitiøse iværksætterdrømme,” siger Claus Kristensen, partner og forretningsudvikler hos Accelerace.

Danmark blandt de bedste
Også hos samarbejdspartneren Agro Business Park/Future Food Innovation er der høje resultatforventninger.
”Det danske fødevare-økosystem er et af de allerbedste og mest eftertragtede i verden, særligt båret af et stærkt netværk af større og mindre virksomheder med en stor vilje til at få innovation, iværksætteri, netværk, kommercialisering og forretningsudvikling til at gå hånd i hånd. Med det nye innovationssamarbejde får iværksættere adgang til mange stærke samarbejdspartnere, som vil være en stærk vækstmotor for lovende fødevare-startups”, sigerinnovationschef Gyda Bay.

Acceleratorforløbet indgår som en del af det nationale iværksætterinitiativ Scaleup Denmark.

Startups kan tilmelde sig inden for den næste måned på adressen: www.accelerace.dk/accelerators/foodtech/

FAKTA:
Om Accelerace:
Accelerace er en af verdens top 10 seed acceleratorer. Siden 2008 har Accelerace spottet, trænet og investeret i mere end 300 af de mest lovende danske og internationale iværksættere og vækstvirksomheder. 88% af virksomhederne er stadig på markedet i dag. Som del af det nationale Scale-Up Denmark initiativ skalerer Accelerace startups inden for teknologi, fødevarer, cleantech, life science og velfærdsinnovationer gennem hjælp fra erfarne serieiværksættere, camps og netværk. Accelerace har til dags dato investeret mere end 260 millioner DKK i lovende startups, der har været igennem et Accelerace-program, og har indgået corporate partnerskaber med bl.a. Mærsk, Novo Nordisk Fonden, Bang & Olufsen, SE & Enel.
www.accelerace.dk

Om Agro Business Park:
Agro Business Park er en klynge- og managementorganisation med innovations-, inkubations- og investeringsaktiviteter på både nationalt og internationalt plan. Agro Business Park har med udgangspunkt i Midtjylland fokus på at understøtte innovationsprocesser, iværksætteri, netværk, kommercialisering og forretningsudvikling i den biobaserede økonomi (inkl. fødevarer).
www.agropark.dk

Yderligere oplysninger:
Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer, Business Lolland-Falster
Mail: sl@businesslf.dk
Mobil: 5310 0464


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.