Lolland-Falster startup skal hjælpe studerende i England

To unge iværksættere fra Lolland-Falster har taget det første skridt mod et eksporteventyr med England som den første destination. Efter en uge med møder og besøg i London og Oxford er firmaet Meptek nu ved at forberede det næste besøg i det engelske, hvor målet er at lave de første internationale salg.

MepTek udvikler værktøjer til forbedring af præsentationsteknikker for studerende på studier, hvor der stilles høje krav til præsentationen af opgaver, afhandlinger og forskningsresultater – og hvor netop kvaliteten af præsentationen har afgørende betydning for de studerendes videre muligheder.

Skoleeksempel
“Der er tale om et nicheprodukt, der har internationalt potentiale. Det er nærmest et skoleeksempel på intelligent iværksætteri, hvor et klassisk forretningsområde bliver innoveret gennem moderne teknologi”, fortæller Mads Stærk, der er forretningsudvikler hos Business Lolland-Falster, der driver to udviklingsmiljøer for iværksættere og vækstvirksomheder på Lolland-Falster.

Med hjælp fra bl.a. Væksthus Sjælland har Business Lolland-Falster leveret kontorfaciliteter, sparring og skabt de engelske kontakter til det unge firma, siden stifterne, Nicolaj Rasmussen og Jakob Friis, flyttede ind i udviklingsmiljøet i Nykøbing F.

Mødtes i studietiden
“Der er mange unge, som har store problemer med at levere varen, når de i forbindelse med deres uddannelse skal levere en personlig præsentation. Derfor besluttede vi os for at knække koden til, hvordan vi kan hjælpe alle til at levere en kvalitetspræsentation”, fortæller Nicolaj Rasmussen.

Han og Jakob Friis fik ideen, mens de gik på University College Sjælland sammen. De stiftede firmaet i 2015, og da en kontaktperson på uddannelsen fortalte dem om mulighederne for at flytte ind i et af Business Lolland-Falsters udviklingsmiljøer tog det fart.

“Vi har undervist flere end 3000 studerende, og siden oktober 2016 har vi også udviklet elektroniske værktøjer inden for medie- og virtual reality-teknologi, der understøtter vores forretningsmodel”, fortæller Jakob Friis.

Europæisk netværk
Business Lolland-Falster har via Væksthus Sjælland adgang til vækstmiljøer i seks europæiske lande, som samarbejder om det EU-støttede projekt “Lean Landing”, der har til formål at hjælpe vækstorienterede virksomheder med at komme ind på de udenlandske markeder. Mads Stærk vurderede, at MepTek var en oplagt kandidat til at indgå i det europæiske netværk, og Jakob og Nicolaj tog imod udfordringen.

“Gennem Lean Landing-samarbejdet arrangerede vi en række møder med særdeles interessante potentielle samarbejdspartnere og kunder, bl.a. vækstmiljøet Rinova i London. Samtidig deltog Jakob og Nicolaj på en stor uddannelsesmesse, hvor de præsenterede deres produkt. Desuden fik de også et møde i stand med det danske handelskammer i London samt mulighed for at teste produktet på en privatskole i Oxford”, fortæller Mads Stærk.

Ud over de mange kontakter refunderer det EU-finansieret projekt Lean Landing 50 procent af virksomhedens rejseomkostninger.

Det rette udviklingsmiljø
MepTek landede tilbage i Danmark i starten af februar, og lige nu forbereder de sig på det næste besøg, hvor der skal følges op på de nye kontakter og muligheder.

“Vi tager et skridt ad gangen, men vi føler os ret overbeviste om, at vi har gjort et godt indtryk og har gode muligheder på det engelske marked. Det er ret fantastisk, for selv om vi selvfølgelig har arbejdet hårdt på vores produkt og forberedt os grundigt på møderne i England, så er det utroligt værdifuldt, at vi har fået adgang til et internationalt netværk hvor der har været opbakning og hjælp at hente hele vejen rundt”, fortæller Jakob Friis.

“Langt størstedelen af de virksomheder, der får succes, får det ikke alene i kraft af deres produkt. De gør det også, fordi der er folk omkring dem, som tror på dem og kan levere på nogle punkter, hvor virksomheden mangler erfaring, viden eller netværk. Det er kernen i vores arbejde i udviklingsmiljøerne, at spotte talent og give det et skub i den rigtige retning”, fortæller Mads Stærk, Business Lolland-Falster.

Foto: MepTek fik lejlighed til at præsentere deres præsentationsprodukt ved en uddannelsesworkshop i Oxford. Til højre i billedet ses Jakob Friis.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.