Lolland-Falster topscorer i turisme

Pressemeddelelse:

De danske Sydhavsøer placerer sig som nummer et efter årets første fem måneder. Fremgang i antal turistovernatninger på knap 14%. Med over 1,5 mio. overnatninger i 2015 er Lolland-Falster den største turismedestination i hele Østdanmark uden for Hovedstadsregionen. Nu tegner landsdelen sig for den største vækst blandt destinationerne i hele Danmark.

Største vækst
Der har i perioden fra januar til maj 2016 været en vækst i antallet af overnatninger på Lolland-Falster på hele 13,9 pct. i forhold til samme periode året før. Dermed er Lolland-Falster den turismedestination i VisitDenmark-samarbejdet, som har den største vækst i år. Væksten i Københavnsområdet var i samme periode cirka det halve, nemlig 6,9%.
“Stigningen i antallet af overnatninger i årets første fem måneder svarer til godt 38.000 overnatninger. Det er ikke blot godt for landsdelens turismevirksomheder, men også godt for vores detailhandel”, siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør for Business Lolland-Falster, der er kommunernes og erhvervslivets fælles erhvervsfremmeorganisation på Sydhavsøerne.

Bedst i 2020
“Vi har et mål om i 2020 at være det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen regionen, og det mål gælder også for turismevirksomheder. Derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at vi sammen med turismevirksomhederne og Lolland og Guldborgsund kommuner tilsyneladende har fokuseret vores markedsføringsressourcer på en måde, som er kommet alle til gavn”, siger direktøren.
Lolland-Falster har en anslået årlig omsætning på turisme på 2,1 mia. kr., hvilket gør landsdelen til den destination i Region Sjælland, hvor der løber flest turist-kroner igennem kasseapparaterne.

Natur og unikke attraktioner
Det der trækker turisterne til Lolland-Falster er særligt naturen, herunder de 600 km. kyststrækning, og en række unikke attraktioner som Knuthenborg Safaripark, Middelaldercentret, Krokodille Zoo, Fuglsang Kunstmuseum samt feriecentret Lalandia.

Overnatningstallene bygger på de seneste rapporteringer fra VisitDenmark og talmateriale fra Danmarks Statistik og omfatter ikke tal for feriehus-overnatninger. De øvrige turismedestinationer, som Lolland-Falster holdes op imod i rapporteringerne, er: Destination Bornholm, VisitDjursland, Destination FynKlyngen, Hvide Sande, VisitJammerbugten, Legoland Billund Resort, Destination Lillebælt, Enjoy Limfjorden, SydkystDanmark, VisitNordsjælland, VisitOdsherred, VisitRoskilde, Destination Sydvestjylland, Destination Sønderjylland, Toppen af Danmark, VisitVestsjælland, VisitAalborg, VisitAarhus.
Yderligere oplysninger:

Kontakt:

  • Mikkel Wesselhoff
    Adm. direktør, Business Lolland-Falster
    Mobil: 4038 2436
    E-mail: mw@businesslf.dk


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.