Minister sender virksomheder til Lolland-Falster

Da finansminister Claus Hjort Frederiksen i juli offentliggjorde regeringens aftale om, at en ny Storstrømsbro skal stå klar i 2022, satte han en bevægelse i gang hos erhvervslivet.

“Vi kan se, at interessen for Lolland-Falster nu for alvor har fået tag i branchen”, fortæller Mickey Lund, der er direktør i erhvervsnetværket Building Network.

Brobyggeriet forventes at gå i gang næste år, og få år efter er der forventet byggestart på Femern Bælt Bælt forbindelsen. Dermed bliver Lolland-Falster landets mest intensive område inden for bygge, anlæg og relateret service i de kommende 10-15 år.

Fuldt hus til info-møde
15. september var der fuldt hus til da erhvervsnetværket i samarbejde med Business Lolland-Falster og Innovationsnetværk Femern Bælt var vært for næsten 100 erhvervsledere på informations- og netværksmøde på Bandholm Hotel.

Interessen er øget
“Vi oplever klart, at regeringens “go” til en ny Storstrømsbro har skærpet interessen for landsdelen. Det er ved at gå op for større dele af erhvervslivet, at spørgsmålet ikke er, OM tunnelen til Tyskland bliver bygget, men HVORNÅR”, siger Claus Wede, forretningschef for Industri & Anlæg, Business Lolland-Falster.

Også udenlandske firmaer har fokus på landsdelen. I de sidste to sommermåneder har Business Lolland-Falster gennemført seks besøgsprogrammer for virksomheder fra henholdsvis Tyskland, Tyrkiet og USA.

Tunnel og bro på vej
“Vi får brug for masser af dygtige underleverandører. Derfor er det ekstremt vigtigt og relevant for Femern A/S at møde op i dag”, lød det på mødet i Bandholm fra direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær. Direktøren kunne fortælle, at der er fuld opbakning fra både forbundsregeringen i Berlin og deltstatsregeringen i Slesvig-Holsten til Femern-forbindelsen.

Projektleder i Vejdirektoratet, Ulrik Larsen, holdt oplæg om det snarlige byggeri af en ny Storstrømsbro, der åbner i 2022. Broen bliver med sine ca. fire km. Danmarks tredjelængste bro og kommer til at bestå af en tosporet vej, tosporet jernbane og tog og en gang- og cykelsti.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.