Nye vækstmuligheder for JO Safety

Vækstprogram får virksomheden til at fokusere mere på samarbejde end på salg. Direktør Thomas Hovmand forventer, at deltagelsen i Vækstprogrammet fra Lolland-Guldborgsund-Vordingborg kommuner, med støtte fra Erhvervsstyrelsen, vil forstærke vækstpotentialet i den lokale produktionsvirksomhed.
Som en del af vækstprogrammet har JO Safety haft besøg af den australske virksomhedsguru, Rodin Genoff, og han roser virksomheden.
 
”JO Safety er en virksomhed, der har ramt bullseye af den danske designtradition, og der ligger et stort internationalt potentiale gemt i produktionen. JO Safety har optimeret deres design, og for at vokse hurtigere skal virksomheden til at styrke deres værdikæder gennem samarbejde med andre virksomheder. Den indsats har vi nu intensiveret gennem vækstprogrammet,” fortæller Rodin Genoff, der tidligere er præmieret af OECD for at få virksomheder til at vokse.
 
Forventning om nye arbejdspladser
Indsatsen gennem vækstprogrammet er blevet formet ud fra et ønske om at tilbyde et visionært og virksomhedsrelateret tilbud, der kan skabe hurtige resultater for de lokale virksomheder. Rodin Genoff skal give JO Safety en international vinkel på deres arbejde med adgang til et større netværk. Direktør i JO Safety, Thomas Hovmand, forklarer, at JO Safety allerede efter første møde har fået udviklet virksomhedens forretningsplan.
 
”Vækstprogrammet har fået os til at se anderledes på markedet. Tidligere var vi meget fokuserede på at sælge vores produkter. Med inspiration fra Rodin Genoff vil vi fremover fokusere på at skabe samarbejde med andre virksomheder og påvirke beslutningstagere. Det vil gøre JO Safety til et centralt led i de forskellige produktionskæder og derigennem gøre vores forretning mere stabil. Fordelen ved at deltage i vækstprogrammet er derfor meget stor,” fortæller Thomas Hovmand, der forventer, at deltagelsen vil kunne skabe nye arbejdspladser i JO Safety.
 
Fra vokseværk til stabil vækst
Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg er et samarbejde mellem de tre kommuner og Erhvervsstyrelsen, der frem mod udgangen af 2019 har investeret et tocifret millionbeløb i udviklingen af de lokale virksomheder. Målet er at øge den private jobskabelse med 150 fuldtidsstillinger, en årlig værdiskabelse på 250 mio. kr. og en øget kapitaladgang på 50 mio. kr. Rodin Genoff indgår i delprojektet Manufacturing the Future, der har særligt fokus på virksomheder inden for produktion, vedvarende energi, design og IT.
 
Lokalt er det Business Lolland-Falster, der er tovholder på vækstprogrammet og Manufacturing the Future. Hér glæder direktør, Mikkel Wesselhoff, sig over, at de lokale virksomheder har gå-på-mod i forhold til at deltage i de lokale vækstinitiativer.
 
”Det er meget positivt, at vores lokale virksomheder tager så godt imod vækstprogrammet. Lolland-Falster står over for en vækstepoke, og vækstprogrammet som et tværgående kommunalt samarbejde med støtte fra Erhvervsstyrelsen kan være med til at sikre, at væksten bliver varig. Det giver virksomhederne de rigtige samarbejdsmuligheder til at øge deres eksport og manøvrere ind i fremtiden,” udtaler Mikkel Wesselhoff.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.