A.P. Møller-fond bag millionprojekt på Lolland-Falster

Den A.P. Møllerske Støttefond har netop bevilget 21,1 millioner kr. til et nyt udviklingsprojekt på Lolland-Falster, som skal få flere udsatte borgere i job og afhjælpe virksomheders mangel på arbejdskraft.

Det skriver organisationen Cabi i en pressemeddelelse. Cabi er overordnet projektansvarlig, og her forventer direktør Mette Rønnau, at det kan blive et foregangsprojekt, der på sigt kan komme hele landet til gode.

Flere store virksomheders placering på Lolland-Falster samt store infrastruktur-projekter som en ny Storstrømsbro og Femern Bælt-forbindelsen vil i de kommende år støvsuge Lolland-Falster for kvalificeret arbejdskraft. Samtidig har Lolland og Guldborgsund kommuner et stort antal udsatte borgere uden arbejde, som ikke umiddelbart matcher de jobåbninger, som opstår i virksomhederne.

Projekt med navnet “Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster” skal bane vejen for, at borgere på kanten af arbejdsmarkedet, kan besætte de ledige job i virksomhederne.

Adm. direktør for Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff udtaler i den forbindelse:

”Vi ser dagligt tydelige tegn på, at væksten i virksomhederne på Lolland-Falster går hurtigere end arbejdskraften kan nå at følge med. Virksomhederne på Lolland-Falster har generelt en høj social ansvarlighed, men visse grupper af ledige kræver ofte flere ressourcer, end en travl virksomhed kan afgive. Derfor ser jeg frem til, at vi med projektet kan hjælpe med at løfte en del af opgaven, for hver enkelt ekstra, der kommer i job, kan have stor betydning for den enkelte virksomhed.”

Læs pressemeddelelsen på Cabi’s hjemmeside


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.