Plejecenter med fut i fejemøget

Den 15. april er det to år siden, at GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering åbnede det nyrenoverede Energicenter ved Hamborgskoven ud til Guldborgsund for beboere. Med raketfart er virksomheden vokset fra 0 til 66 medarbejdere. Det er ifølge direktøren blot begyndelsen, for mange nye initiativer er i støbeskeen på stedet, der i dag også omfatter nogle af landsdelens største konferencefaciliteter.

 

De ministerielle bekendtgørelser lå i høje bunker, da Familien Olsen-Kludt i 2015 købte det tidligere Energicenter i Sundby ved Nykøbing. Målet var at skabe et friplejehjem i Guldborgsund, hvor man kunne give de ældre beboere et hyggeligt hjem i naturens smukkeste rammer og med det mest dedikerede personale. Men det syntes meget langt væk, mens man ventede på certificeringerne, mindes GuldBoSunds administrerende direktør, Dorte Olsen-Kludt.

 

”På GuldBoSund har vi en mission om, at vi skal være længst muligt i hinandens liv. I plejesektoren siger man normalt, at borgeren skal være længst muligt i sit eget liv og eget hjem. Vi hylder fællesskabet og samværet. Det er vigtigt at huske sin mission, når man oplever udfordringer,” fortæller Dorte Olsen-Kludt.

 

Missionen lykkedes og mere til. Friplejehjemmet, der både har lejligheder til singler og ægtefæller, blev hurtigt fuldt belagt. Aktivitetsprogrammet for de ældre bugner med petanque, kortklub, billard og ølsmagning i Guldbaren. Hver tirsdag er der fut i fejemøget, når der danses ”Vild med Dans” til gamle klassikere som John Mogensen og Otto Brandenburg.

 

”For os er et plejehjem ikke tærsklen til livets afslutning. Det er hjemmet for et fællesskab af ældre mennesker, og de skal opleve livet på en anden måde. Derfor gav det god mening for os at udvide med rehabiliteringspladser, hotelværelser til overnatning samt faciliteter til møder, konferencer og arrangementer,” forklarer Dorte Olsen-Kludt.

 

Hun tilføjer, at GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering har eget køkken, der sammensætter alt fra de ernæringsrige måltider til de ældre beboere til gourmetmiddagen ved konfirmationen.

 

Den skjulte perle

GuldBoSund Friplejehjem er et godt eksempel på en af Business Lolland-Falsters medlemsvirksomheder, der vokser stærkt. Business Lolland-Falster tilbyder hjælp og sparring, så vokseværket kan ske velovervejet og med velvalgte midler.

 

”GuldBoSund er virkelig en skjult perle. Det er vores opgave at åbne muslingeskallen, så perlen får lov til at skinne,” fortæller forretningsudvikler på Business Lolland-Falster, Claus Madelung.

 

”Vi har at gøre med en virksomhed, der tilbyder nogle af landsdelens største konferencefaciliteter med plads til op mod 300 mennesker. Efter min vurdering har GuldBoSund et af de bedst beliggende fitnesscentre i Danmark, hvor man kan træne, mens man nyder udsigten udover Guldborgsund. Og samtidig skaber plejecentret et trygt liv med fællesskab og aktiviteter for ældre borgere,” siger Claus Madelung.

 

Til en virksomhed som GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering kan Business Lolland-Falster tilbyde sparring inden for blandt andet jura, økonomi, administration og marketing. Det tilbud anbefaler Claus Madelung naturligvis medlemmerne at tage imod.

 

”Forskellige typer af virksomheder har forskellige behov. Derfor tilbyder Business Lolland-Falster vejledning, der er målrettet de projekter, der er på tegnebrættet i de enkelte virksomheder,” forklarer Claus Madelung.

 

Projekter er der nok af på GuldBoSund, hvor man i øjeblikket arbejder på at udvide konferencetilbuddene.

 

”Vi har syv forskellige typer af mødelokaler, så det er muligt at finde noget, der passer til den store konference såvel som den fortrolige ansættelsessamtale. I øjeblikket arbejder vi især på at få foden indenfor i forhold til det store anlægsprojekt ved Femern, hvor vi håber, at entreprenører vil gøre brug af vores mødefaciliteter,” fortæller vicedirektør på GuldBoSund, Søren Larsen.

 

Og man behøver ikke at frygte, at gamle Bent kommer trillende ind med sin rollator og afbryder mødet.

 

”Konference- og selskabsfaciliteterne ligger i den forreste del af bygningen, et godt stykke fra friplejehjemmets beboere. Men det kan jo ske, og hvis det sker, så viser det jo livet fra dets smukkeste side,” afslutter Søren.

 

Konference på Guldbosund

Den 25. april 2019 holder Ledernes Hovedorganisation og Business Lolland-Falster en fælles morgenbriefing om holdbarhed i ledelse. Blandt talerne er Emilia van Hauen, Louise Opprud Jakobsen og B.S. Christiansen. Konferencen afholdes på GuldBoSund, og der er stadig ledige pladser.

 

Læs mere om konferencen hér: www.businesslf.dk/events/morgenbriefing-i-samarbejde-med-ledernes-hovedorganisation-2/

 

Læs mere om GuldBoSund hér: www.guldbosund.dk/

 

Forretningsudvikling

Business Lolland-Falster tilbyder gratis sparring om forretningsudvikling for alle medlemsvirksomheder. Jura, økonomi, salg, marketing og internationalisering er blot nogle af de ydelser, som Business Lolland-Falsters medarbejdere tilbyder. For nærmere information, kontakt forretningsudvikler Claus Madelung på cm@businesslf.dk.

 

For yderligere information om medlemskab, skriv en mail til info@businesslf.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.