Quinoa hitter blandt stjernekokke

Den prestigefyldte kokkekonkurrence “Årets Vildtret” løb i søndags af stabelen på Søholt Gods på Lolland, og quinoa fra Lolland-Falster kom ud som en klar vinder.

“Hele fem ud af de seks deltagende kokke valgte at benytte quinoa fra Lolland-Falster som en af de lokale ingredienser i deres ret. Det kan man vist kalde en blåstempling”, siger Steffen Lund, forretningschef for landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster.

Quinoa-succes resultat af forsøg
Kokkene, som kommer fra hele Danmark, dystede på at levere den bedste ret af vildt, som var skudt på dagen i området. Også de øvrige ingredienser i retten skulle vælges lokalt, og her var quinoaen en klar favorit. Quinoaen kommer fra den lokale forsøgsdyrkning, Business Lolland-Falster satte i værk i foråret, som blev høstet i september med et meget tilfredsstillende resultat.

“Vi er inde i en række spændende dialoger med flere potentielle aftagere af kvalitets-quinoa fra Lolland-Falster. Og så sent som ved arrangementet i søndags meldte endnu en interesseret aftager sig”, fortæller Steffen Lund.

Vinderen af Årets Vildtret 2016 blev Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg.

Se indslag fra TV2 Øst om arrangementet HER

Foto: Søren Gammelmark


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.