Robotten giver en hjælpende hånd

Robotterne kommer til Lolland-Falster – og det bliver vejen for fremtidens digitale produktion, hvor de lokale virksomheder kan få en større indtjening.

 

De lokale virksomheder er fremsynede og ambitiøse. Derfor har flere af de lokale virksomheder kastet sig ud i robotteknologiens fremtidsmuligheder. Det er sket i et samarbejde mellem Business Lolland-Falster og Teknologisk Institut.

 

“Fremtidens produktion er digital, og alle erfaringer viser, at robotter ikke koster på arbejdspladser”, fortæller forretningschef for industri og anlæg i Business Lolland-Falster, Mads Stærk.

 

“Robotter har stadig et strejf af kold business over sig. Vi forestiller os, eller rettere, mange frygter, at robotter vil erstatte menneskelig arbejdskraft. Det viser sig heldigvis ikke at være tilfældet. Tværtimod frigiver robotterne tid til andre opgaver i virksomhederne, og de fleste medarbejdere får et mere interessant arbejde, som også er mere værdiskabende for virksomheden”, forklarer Mads Stærk og understreger, at brugen af robotteknologi giver et positivt udslag på virksomhedernes bundlinje.

 

Sammen med virksomhedernes ledelser og konsulenter fra Teknologisk Institut skal Mads Stærk i de kommende måneder ud i virksomheder for at skabe overblik og handleplaner for den teknologiske udvikling.

 

“De otte virksomheder, der foreløbigt er med i samarbejdet, kommer til at få meget forskellige forløb. Nogle virksomheder er nået langt, andre står stadig ved startlinjen og skal til at finde ud af, hvordan de skal gribe processen an. Vi glæder os til at komme rigtigt i gang, men vi glæder os endnu mere til at se, hvilke resultater det vil skabe for virksomhederne”, siger Mads Stærk.

 

Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut har gennem en længere årrække givet sparring og udvikling til produktionsvirksomheder inden for robotteknologi. Uvildige teknologiske eksperter gennemgår, hvor der kan opnås størst succes med teknologiske investeringer i den enkelte virksomhed. Formålet er at afdække, hvilke robotteknologiske løsninger virksomheden efterspørger, og om en investering i robotter kan svare sig økonomisk.

 

Er du interesseret i at høre nærmere? Så kontakt Mads Stærk på mst@businesslf.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.