Rugekasse for vækst indviet

Antallet af nye virksomheder stiger, flere virksomheder kommer ud på eksportmarkederne, og det ser lysere ud for erhvervslivet på Lolland-Falster end meget, meget længe. I dag var der indvielse af det nye Udviklingsmiljø Nakskov, som er et omdrejningspunkt for Lollands iværksættere og udviklingsorienterede virksomheder.

Lokalt kraftcenter
“Udviklingsmiljø Nakskov er meget mere end nogle dejlige kontor- og mødelokaler på Axeltorv, hvor iværksættere kan finde et kollegialt fællesskab sammen med ligesindede. Det er et lokalt center for videndeling, netværk og rådgivning både for nystartede og eksisterende virksomheder”, fortalte Mikkel Wesselhoff i sin tale. Han er adm. direktør i erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster, som står for driften af Udviklingsmiljøet.

Iværksættere skaber job
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen bød velkommen til de knap 100 personer, der mødte op for at overvære indvielsen og bese de nye lokaler. De seneste tal for erhvervsudviklingen i Lolland Kommune viser, at iværksætteri har en stor betydning for jobskabelsen.
De foreløbige beregninger tyder ifølge kommunen på, at der de seneste år er kommet mellem 60 og 70 nye virksomheder om året i kommunen, og at de seneste 10 års iværksætteri har skabt 11 procent af de eksisterende private job.

Nationalt og internationalt netværk
Indtil videre har 24 virksomheder og virksomhedsrettede projekter valgt at blive en del af Udviklingsmiljø Nakskov, Dermed har de fået direkte adgang til en lang række ydelser fra Business Lolland-Falster og organisationens regionale, nationale og internationale samarbejdspartnere. Fx. gratis rådgivning fra lokale brancheeksperter på de månedlige Business Days og håndholdt hjælp ind på europæiske markeder via Lean Landing-samarbejdet.

Vigtig lokal forankring
“Det er klart, at når du har din virksomhed placeret i Udviklingsmiljøet, så er det langt nemmere at holde sig ajour med de mange muligheder, vi faktisk har for at hjælpe virksomheder i opstarts- og udviklingsfasen. Men vores tilbud gælder faktisk til alle virksomheder på Lolland-Falster”, fortæller Mikkel Wesselhoff. Han fortæller, at samarbejdet med lokale virksomheder er utrolig vigtigt for, at et miljø som dette kan fungere optimalt.

“Det er meget glædeligt, at der er lokale kræfter, der har villet satse på at investeret i etableringen af kontorhuset LF Business Box, så Udviklingsmiljø Nakskov har optimale fysiske rammer. Og det er utrolig vigtigt og positivt, at lokale brancheeksperter velvilligt stiller sig til rådighed med en times gratis rådgivning i forbindelse med vores Business Days. Den rådgivning er guld værd”, fortæller Mikkel Wesselhoff.

I forbindelse med indvielsen var der et inspirerende foredrag med iværksætteren Kenneth Tram, der er opfinder af “Phoamy”, en vindhætte til headsets, og kendt fra DR-programmet “Løvens hule”.

Udviklingsmiljø Nakskov er indrettet i helt nye kontorlokaler, som er etableret af det lokale firma LF Business Box.

Se flere fotos fra dagen HER

/ Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.