Sommerhilsen fra Business Lolland-Falster

Sommer over Sydhavsøerne
I Business Lolland-Falster går vi glad sommertiden i møde. Vi har sat krydser ud for en lang række af vores mål i 2018 og vi kan konstatere, at mange af vores medlemsvirksomheder kan gøre det samme. Aftaler er blevet indgået, eksportmarkeder åbner sig og nye medarbejdere kommer til rundt omkring på virksomhederne.
Business Lolland-Falster er med virksomhederne hele vejen. Nogen gange helt fra skør idé til endeligt produkt. En rejse der kan tilbagelægges på lige så mange måder som der er mennesker bag. Det er ikke altid tempoet der er afgørende, det er i ligeså høj grad timing og tilrettelæggelse.
Det er her, vi er et stærkt kort på hånden for jer. 

Netværk
Til august tager vi hul på et efterår med masser af events og arrangementer for vores medlemmer. Morgennetværksmøderne bringer os rundt på månedlige besøg hos virksomheder, Business-Days leverer konkret rådgivning til alle med en god virksomhedsidé, og har du styr på din forretningsplan, kan du blive udvalgt som en af dem der får lov at præsentere din idé for vores Business Angels. Det er en gruppe af mennesker som i kraft af en mangeårig tilknytning til Sydhavsøernes erhvervsliv, nu kigger sig om efter gode investeringer og et stort personligt drive.

Vores initiativer
Medlemmerne i Business Lolland-Falster har alle adgang til relevant erhvervsrådgivning, og derfor repræsenterer Business Lolland-Falster alt fra den helt unge nystartede iværkstætter til den drevne eksporterende virksomhedsejer. Forskellighederne afspejles i vores projekter. Til efteråret gennemfører vi vores lederuddannelse med inspiration fra sportens verden; www.blivbedreleder.dk., vi arbejder med ”Rekruttering fra kanten” sammen med jobcentrene og vi holder dørene åbne til vores udviklingsmiljøer hvor man kan blive en del af et kontorfællesskab og få en slags kolleger i dagligdagen.
Vores acceleratorforløb Growth Train kører for andet år i træk fra september hvor deltagerne får syv ugers intensiv træning, coaching og udvikling med et eneste formål: Vækst for virksomheden. Vi glæder os på deres vegne. Følg begivenhederne her, nogle arrangementer er åbne for alle: http://growth-train.dk/

Noget går op, andet går ned
Men skal alting da altid bare vokse? Nej, og det er heller ikke alting der gør det.
Arbejdsløsheden for eksempel, den falder. Det gør udbuddet af kvalificeret arbejdskraft på Lolland-Falster også. Antallet af overnatninger på Lolland-Falster stiger og antallet af konkurser falder.
Vi har fået flere medlemmer i 2018, og vi har gennemført flere virksomhedsforløb end nogensinde før. Virksomhedernes omsætning er generelt set steget og flere firmaer finder det attraktivt at flytte hertil. Det er jer, der gør arbejdet. Vi ser os selv som et attraktivt supplement til jeres virksomhedsudvikling, og jeg vil gerne opfordre jer til at tage fat i mig, hvis I får øje på ting vi kunne gøre bedre, nye ideer eller bare helt almindelig god gammeldags ris og ros. 
Vi har netop indgået en ny fireårig aftale med Guldborgsund og Lolland kommuner om fremtidens rammer for vores samarbejde, og dermed er skinnerne for fremtidens erhvervsudvikling på Lolland-Falster lagt. Vi sætter pris på tilliden, og vi glæder os til at fortsætte den positive udvikling sammen med jer.

Erhvervspris
Til oktober uddeler Business Lolland-Falster, i samarbejde med Nordea, Lolland-Falsters erhvervspris. Det er en aften med anerkendelse og skulderklap og i høj grad også inspiration og netværk mellem alle os der brænder for vækst og fremgang på Lolland-Falster. Som medlem af Business Lolland-Falster får I relevante invitationer direkte i mailboksen til alle vores arrangementer. Vi glæder os til at se jer. Rigtig god sommer!

Med venlig hilsen
Mikkel Wesselhoff
Adm. dir/CEO
mw@businesslf.dk


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.