Stå frem og træk andre med

Den erfarne erhvervsmand Kim Rahbek, grundlægger af Sticks’n Sushi, er valgt som formand i erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster. Han taler med begejstring om en stærk landsdel med masser af ressourcer og potentiale.

-Vi står helt aktuelt med et rygstød og en blåstempling af arbejdet i Business Lolland-Falster fra de to kommuner i form af en ny fireårig samarbejdsaftale. Det viser en fælles vilje og en både moralsk og økonomisk opbakning fra hele Lolland-Falster til den måde Business Lolland-Falster arbejder med erhvervsfremme på, siger Kim Rahbek.
-Det er et rigtig godt sted at arbejde sig videre fra, mener han, og påpeger, hvor vigtigt det er, at man står sammen, når man vil videre.

 På tværs
-Der er jo først og fremmest medlemmerne som skal kunne se sig selv i de initiativer Business Lolland-Falster sætter i søen, og det er vigtigt, at vi fortsat sørger for at fordele ressourcerne ligeligt mellem både store og små, unge og gamle virksomheder, mener han.
-Vi skal hjælpe og støtte hinanden på tværs af brancher sådan at industrien hjælper landbruget og handel hjælper turisme, og omvendt, siger han. Her hentyder han til de fire brancheområder som Business Lolland-Falster primært arbejder indenfor, og hvor den nye formand ser yderligere muligheder for tværgående samarbejde.
Også den landspolitiske dagsorden skal påvirkes. Det handler om alt fra infrastruktur og uddannelse til internationalisering og rekruttering af arbejdskraft.

Sig det videre
Historiefortælling ligger Kim Rahbek meget på sinde, og vi har et hav af gode historier på Lolland-Falster.
-Fortæl dem, siger han. Fortæl, at du kan drikke din hipster-morgenkaffe på Vesterbro og møde på arbejde på Falster inden klokken 9. Bag enhver virksomhed står ægte mennesker med en god historie, og her ligger grundlaget for sympati, mener han.
-Mennesker rykker sig altid hen i lyset. Vi vil være dér hvor de succesrige mennesker er, og det er altså efter min mening i høj grad også på Lolland-Falster, siger han.
-Og det er ikke en gang noget vi skal hverken opfinde eller anstrenge os for at tro på, siger han. Jeg hørte så sent som i dag, at vi har en virksomhed som er over 100 år gammel. Det er den slags som ægte historiefortælling er gjort af, og som fanger menneskers interesse og skaber sympati.

Der var engang..
..hvor syv-årige Kim Rahbek løb rundt i kassebukser på Falster. Det var i 70’erne hvor alting var anderledes og måske i dag ses gennem et slør af lyserøde skyer. Men alligevel, siger han.
-Der var bare en anden nærhed dengang, og vi kan ikke ændre på hverken kommunalreformer eller megatrends i samfundet, men vi kan godt bringe nærheden tilbage på dagsordenen i erhvervslivet og dagligdagen.
-Business Lolland-Falster er en samlende figur for landsdelen. Vi er ikke imod nogen, ikke i modsætning til nogen, vi er vores egen klub, som helt naturligt trækker andre til, siger han.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.