Stærk indsats i Tyskland lige nu

Lige nu arbejdes der på højtryk i den nordtyske by Rostock for at markedsføre Lolland-Falsters erhvervsvirksomheder som leverandører til det nordtyske marked.

17 erhvervsfolk fra Lolland-Falster tog i går morges færgen fra Gedser for at deltage i det to-dages virksomheds-træf “Lieferantentag”. De repræsenterer syv forskellige virksomheder fra Lolland-Falster samt tre netværk, der tilsammen repræsenterer 160 lokale virksomheder.

Turen til Rostock er et led i den internationaliseringsproces, som Business Lolland-Falster har igangsat. På færgeturen til Rostock deltog to repræsentanter fra industri- og handelskammeret (IHK) i Rostock, og de fortalte deltagerne om mulighederne for samarbejde mellem Lolland-Falster og det nordlige Tyskland. Ved ankomsten blev den danske “delegation” desuden inviteret til besøg hos IHK Rostock.

Det er et stærkt felt af virksomheder, som er til stede på standen, og ifølge erhvervsudviklingschef Steen Wæver, Business Lolland-Falster har flere af dem allerede i løbet af den første dag knyttet nye kontakter med spændende forretningspotentialer.

“Flere af vores virksomheder har booket en-til-en møder med mulige tyske samarbejdspartnere, så der er et helt klart fokus på at få lagt et fundament for fremtidigt samarbejde. Vi er blevet taget virkelig godt imod, og jeg vil tillade mig at kalde det for en stor succes”, fortæller Steen Wæver.

Billederne er fra opstillingen af standen i Rostock. Frimann Biler har venligst stillet en bil til rådighed til transport af ydstillingsmaterialerne.

FAKTA:
Lieferantentag – leverandørdagen – er kun for erhvervsdrivende og betegnes som en “kontaktbørs”, hvor de besøgende kommer for at afsøge det regionale marked for potentielle leverandør, og hvor der både bliver skabt kontakter og skrevet kontrakter. I 2015 var flere end 150 virksomheder præsenteret med en stand, og leverandørdagen tiltrak flere end 700 besøgende erhvervsfolk og professionelle indkøbere fra det det meste af Tyskland. Lieferantentag Mecklenburg-Vorpommern afholdes i Stadthalle Rostock og arrangeres i samarbejde mellem delstatens industri- og handelsministerium, det landsdækkende forbund for materialstyring, indkøb og logistik (BME) samt delstatens industri- og håndværkskammer.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.