Stærkt signal fra Lolland-Falster 

Guldborgsund og Lolland kommuner har besluttet at udbygge samarbejdet med erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster med indgåelse af ny fireårig samarbejdsaftale. Målet er blandt andet at tiltrække virksomheder til området og yde endnu mere målrettet erhvervsservice til både iværksættere og eksisterende virksomheder med lyst til for eksempel eksport og professionalisering af arbejdsstyrken.

Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen siger, at aftalen sætter streg under den fælles ambition om, at Lolland-Falster skal være et af de bedste steder at drive virksomhed: 

 ”Allerede i dag går det rigtig godt for vores virksomheder, og der er potentiale til meget mere. Det gælder f.eks. indenfor turisme, indenfor fødevarer og i forbindelse med de store anlægsbyggerier. Vi står på Sydhavsøerne med rigtig store muligheder, men det er også op til os selv at gribe chancen og skabe rammerne for at de store potentialer indfris, og det får den nye samarbejdsaftale med Business Lolland-Falster et stort ansvar for sker”, siger Holger Schou Rasmussen.  

Aftalen indeholder konkrete resultatmål for Business Lolland-Falsters arbejde de kommende fire år. Her satser man på at skabe 1000 nye arbejdspladser, trække nye virksomheder til området, understøtte iværksættervirksomheder og bringe udviklingen i for eksempel produktivitet og eksporttal op på landsgennemsnittet. Det er desuden vedtaget, at der skal etableres et særskilt destinationsselskab som en del af Business LF, som får ansvaret for at drive en ambitiøs turismeindsats.

”Det er en ambitiøs og meget vigtig aftale, vi nu indgår. Jeg er ikke i tvivl om, at den vil betyde, at vi kan skabe massiv fremgang både i forhold til arbejdspladser, erhvervsudvikling, iværksætteri og turisme de kommende år. Med over 70 milliarder kroner i offentlige investeringer på Lolland-Falster har vi en enestående chance for at skabe rigtig mange arbejdspladser, og det momentum skal vi udnytte til at sikre vækst og velstand. Jeg glæder mig også over, at vi nu gør alvor af at etablere et decideret destinationsselskab med meget klare mål, og at vi tør sige højt, at Lolland-Falster skal være den foretrukne kystferiedestination,” siger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

Direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff mener, at aftalen er en klar tilkendegivelse fra et samlet Lolland-Falster om, at man ønsker fortsat vækst og fastholdelse af værdifulde resultater på erhvervsområdet.

 ”Aftalen er et udtryk for en samlet vilje til vækst på Lolland-Falster. Vi er rigtig glade for at de to kommuner bakker så stærkt op om erhvervslivet på Lolland-Falster, og særligt den tillid der bliver vist os,” siger han.

Samarbejdsaftalen er en forlængelse af den eksisterende som udløber med årets udgang. Aftalen løber over fire år og træder i kraft til januar 2019 og er en fordobling af den hidtidige rammeaftale.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.