Startup Masterclass: Både et personligt og virksomhedsmæssigt vækstforløb

En traditionel IT-virksomhed med et uforløst potentiale og et uhørt speciale. Sådan kunne beskrivelsen af Nakskov IT have lydt for få måneder siden. Efter et forløb på Startup Masterclass for de lokale iværksættere er den beskrivelse dog endt i glemmebogen, forklarer virksomhedens ejer, Lars Wassileffsky.

”Det er en helt anden virksomhed, jeg står med i dag, end da jeg startede på forløbet i marts. Det er en virksomhed, der er mere specialiseret, og hvor jeg får brugt mine kompetencer på en langt bedre og mere effektiv måde,” forklarer han.

Til at starte med havde Lars dog ikke overvejet at melde sig til Startup Masterclass, der er lavet i et samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster. Han havde været selvstændig i omtrent to år og syntes, at den traditionelle IT-virksomhed kørte fint.

”Men jeg var også bevidst om, at jeg havde et speciale, som ingen andre rigtigt kunne tilbyde på Lolland-Falster. Jeg er specialiseret i datasikkerhed og ville gerne arbejde mere som konsulent for andre virksomheder og hjælpe dem med at sikre, at de lever op til GDPR-reglerne. En iværksætter-kollega prikkede mig på skulderen, da hun så forløbet, og så meldte jeg mig til,” fortæller Lars.

 

En uventet ansættelsessamtale

Da Lars havde tilkendegivet sin interesse for Startup Masterclass, blev han indkaldt til en samtale. Her fik han mere information om forløbet og fortalte om sin egen virksomhed og sine ambitioner. Men pludselig ændrede atmosfæren i rummet sig.

”Da jeg fortalte om mit særlige speciale, ændrede samtalen helt karakter. Det blev til en ansættelsessamtale, hvor mine svar var afgørende for, om jeg kom med på holdet – og det gav da lidt svedige håndflader,” griner Lars.

Det er nemlig ikke lige til at blive optaget på Startup Masterclass. Få virksomheder er blevet håndplukket af Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster. Lars er dog glad for, at han fik en plads på holdet, for det har vendt op og ned på hans syn på sin virksomhed, forklarer han og fortsætter:

”Jeg har redefineret min virksomhed og mit produkt. Min forretning er blevet smallere, men mere specialiseret og effektiv. Jeg er blevet bedre til at kommunikere og styre ressourcer, og så har jeg fået mere fokus på det, der er vigtigt, når man driver en virksomhed: Bundlinjen.”

 

”Sælg dig selv, men sælg ikke ud”

Forløbet på Startup Masterclass er delt op i forskellige moduler, hvor deltagerne arbejder med forretningsmodeller og -strategier, personlige styrker og svagheder samt kommunikation. Efter hvert modul har Lars følt, at han har rykket sig ved hjælp af eksperterne. Men Lars har også rykket sig gennem sparring med de andre deltagere.

”Det er nemt for andre at de muligheder, man selv overser i sin virksomhed. De andre har gjort mig opmærksom på, at jeg som konsulent kan tilbyde et nicheprodukt, som næsten ingen andre kan tilbyde. Deres råd har til tider været grænseoverskridende. De anbefalede mig blandt andet at opsøge større virksomheder, og det afviste jeg til at starte med, fordi det kunne risikere at stjæle min virksomhedsidé. Men pludselig blev jeg overbevist om, at de større virksomheder aldrig kunne blive lige så specialiserede, som jeg er, og at det er bedre at samarbejde,” forklarer Lars og tilføjer sit nye motto:

”Du må aldrig være bange for at sælge dig selv – så længe du ikke sælger ud!”

Lars ser nu tilbage på en stor udvikling både personligt og virksomhedsmæssigt.

”Jeg ville anbefale alle at tage med på Startup Masterclass, hvis de får tilbuddet. Det rykker én så langt, som man slet ikke forestiller sig, når man sidder halvnervøs til samtalen,” fortæller Lars.

 

Startup Masterclass er et specialiseret forløb for iværksættere mellem Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster. På seks dage over tre måneder får iværksætterne rådgivning inden for kommunikation, psykologi og forretningsudvikling. Læs mere om Startup Masterclass hér https://ehsj.dk/startupmasterclass – Projektet er støttet af EUs socialfond og Region Sjælland.  

Læs mere om Nakskov IT hér https://nakskovit.dk

Hvis du har en idé til et iværksætterprojekt eller en virksomhed, kan du kontakte forretningsudvikler Anders Due Hansen på adu@businesslf.dk eller Christiane Paaske-Sørensen på cps@businesslf.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.