Startup & Iværksætteri

Vi hjælper selvstændige og spirende iværksættere

 

Business Lolland-Falster hjælper iværksættere med råd og vejledning i alle faser – lige fra udvikling af forretningsidé til skalering og investering. Sammen med vores netværk af rådgivere, hjælper vi dig med at komme bedst muligt videre.

Det er ikke et krav, at du er medlem af Business Lolland-Falster for at få vores hjælp som iværksætter.

Kontakt og hør mere:

Anders Due, Forretningsudvikler
28 19 90 74
adu@businesslf.dk
Nicolaj Sand, Forretningsudvikler
28 59 02 63
nsr@businesslf.dk
 
 
 

Idéudvikling

Du finder et behov eller problemstilling i et marked, som du gerne vil fokusere på. Her kan du tale med os omkring baggrunden for din idé og dine tanker om hvordan du kan skabe en forretning omkring idéen.

Konceptudvikling

Du beviser, at din idé, produkt, ydelse eller koncept indfrier et behov i et givent marked. Du kan tale med os om at få testet din idé i markedet eller i et kundesegment.

Forretningsudvikling

Du er i gang med din virksomhed, har et kundeflow og begynder at tjene penge.

Tal med os om hvordan du kan forbedre din eksponering i markedet for at nå ud til endnu flere kunder.

Vækst og skalering

Du har styr på dine kunder, dine produkter og ydelser men har potentiale til mere. I forløb med os kan du finde et relevant tilbud der passer dit behov for at skalere din virksomhed. Har du brug for kapital? Skal du på andre markeder? Eller vil du udvikle dig som iværksætter og få redskaber til at blive endnu skarpere til at være selvstændig?

Vi har ekspertise og erfaring med strategiske indsatsområder som betyder, at vi kan hjælpe dig med hvordan du kan placere dig i markedet, hvordan du kan differentiere dig i forhold til konkurrenter, hvad kan ydelserne koste, osv.

Markedsføring kan også være et område, hvor du kan få brug for inspiration og samspil. Strategien giver selvfølgelig nogle pejlemærker til hvordan du kan markedsføre din virksomhed, men vi hjælper gerne med at identificere målgrupper, kanaler og forslag til budgetter, så du og din virksomhed kommer bedst muligt i gang.

Du kan også få vejledning i, hvordan du strukturerer din virksomhed og vi kan komme med input til hvordan du strømliner processer i virksomheden – både når det gælder optimering af workflows og processer der understøtter strategien.

Gratis rådgivning og sparring

Business Lolland Falster er etableret for at støtte op om erhvervsudviklingen i regionen og har været med til at starte mange virksomheder op.

Vi kender derfor dine muligheder ret godt og vi tilbyder gratis rådgivning og sparring samt en række aktiviteter der har til formål at skabe succes for dig og gøre din idé til en bæredygtig og solid forretning.

Som en del af fællesskabet får du desuden plads og mulighed for at dyrke dine idéer og forretning, være omgivet og inspireret af andre iværksættere.

Business Days

På Business Days kan du helt gratis tale med forretningsudviklere, jurister, revisorer eller markedsføringseksperter, som giver dig sparring, vejledning og råd.

For at deltage i vores Business Days skal du kontakte Business Lolland-Falster og tale med forretningsudvikler Anders Due på 2819 9074 eller mail: adu@businesslf.dk – og sammen tilrettelægger vi et forløb, som passer dig og hjælper dig videre.

Startup Business

Med Startup Business kan få testet din idé og finde dine første kunder. Her får du også sat retning på dit salg og markedsføring, samt hjælp til at skalere din virksomhed med hjælp fra private rådgivere.

Her får du et stærkt afsæt i at kunne udvikle din virksomhed, ved hjælp af værktøjer og metoder til at udforme en stærk markedsstrategi og forretningsmodel.

Startup Business er for alle virksomheder i region Sjælland med et CVR, der er under 3 år gammelt eller for dig med en god forretningsidé. Hvis du er studenteriværksætter med eller uden CVR, har du også mulighed for at deltage i Startup Business.

Startup Business indeholder tre forløb – Startup Explorer, Startup Boost og Startup Scale, der kan tages enkeltvis eller samlet, alt afhængig af dit individuelle behov og tilgængelighed.

Erhvervshus Sjælland tilbyder følgende forløb til Business Lolland-Falster i 2020
Startup Explorer: 4/3, 28/4 (aflyst grundet corona-virus)
Startup Boost: 13/5, 26/5

Startup Lab

Startup Lab er en gratis iværksætterhjælp til studerende og unge på Lolland-Falster. Det er også et inkubatormiljø med events, workshops og oplæg. Med Startup Lab får skoler mulighed for at få iværksætteri på skoleskemaet.

I 2019/2020 overgik ‘Ung & Iværksætter’ indsatsen til erhvervsfremmeorganisation Business Lolland-Falster, som relancerede konceptet under navnet ‘Startup Lab’.

Startup Lab har hovedsæde på Slotsbryggen 14 i Nykøbing Falster.

Hjælp med vækst og skalering

Business Lolland-Falster har en række programmer, der hjælper dig med at blive bedre klædt på til at tiltrække investorer, accelerere og skalere din virksomhed, samt gør dig parat til at komme ind på nye eksportarkeder.

Finansieringsmuligheder

Har du en forretning der er skalerbar? Har du styr på dit produkt eller ydelser? Og har du det rigtige team? Og har du behov for finansiering for at komme videre?

Business Lolland-Falster har et netværk af business angels og andre investorer, for hvem du kan få mulighed for at pitche din idé.

Snak med os, hvis du er nysgerrig på hvilke finansieringsmuligheder der findes lokalt og i hele danmark.

Skriv til Claus Madelung på cm@businesslf.dk hvis du vil vide mere.

Growth Train

Growth Train er et intensivt vækstforløb for opstartsvirksomheder, som har et produkt eller ydelse som er målrettet Landbrug & Fødevarer.

Med Growth Train får du 7-ugers intensiv rådgivning, coaching, sparring, vejledning med mentorer, networking, samt brugen af praktiske værktøjer, der sætter turbo på din virksomheds vækst.

Growth Train tilbydes alle startups fra Danmark og udlandet og har forløb i efteråret, fra ultimo oktober til primo december.

Ansøgning starter i maj måned 2020.

OBS: Growth Train forløbet foregår på engelsk og det er et krav, at man behersker engelsk på et højt niveau for at kunne deltage.

Startup Scale

Startup Scale giver din virksomhed de bedste forudsætninger for at skalere gennem et forløb med eksperter inden for salg- og markedsføring.

Scale er et dybdegående rådgivningsforløb med en privat rådgiver, hvor vi yder et tilskud til køb af rådgivning på 50% af op til 30.000 kr. Desuden bliver du igennem forløbet fulgt af en forretningsudvikler, som understøtter din virksomheds skaleringsmål.

Der sættes fokus på din forretningsmodel og arbejdes i dybden med dine salgs- og markedsførings-udfordringer. Forløbet med den private rådgiver, samt sparring med forretningsudvikleren hjælper med at styrke dine kompetencer inden for salg- og markedsføring, samt understøtter din virksomheds skaleringsambitioner.

Kravet for at deltage i forløbet og modtage tilskuddet er, at der kan fremvises en forretningsmodel for din virksomhed, samt en beskrivelse af de primære salgs- og markedsføringsudfordringer.

Startup Scale er for alle iværksættere i Region Sjælland med et CVR nr. under 3 år, men der gives særlig prioritet til deltagere fra Startup Boost.

Kontorplads med sparring og netværk

Business Lolland-Falster byder på kontormiljøer på de bedste adresser i Nakskov og Nykøbing Falster. Her får du mulighed for at leje dig ind- og blive en del af et inspirerende miljø. Du har mulighed for at dyrke din egen virksomhed med den bonus, at du samtidigt kan få et kollegialt- og socialt netværk.

Når du har kontorplads hos os, får du:

  • Full-service kontorer med hurtigt internet, mødelokaler, printfaciliteter, kaffemaskine, køkken m.m.
  • Personlig 1-til-1 rådgivning og forløb med forretningsudviklere samt henvisning til eksperter inden for jura, skat, økonomi, salg og markedsføring, digitale værktøjer, osv. 
  • Adgang til gratis events såsom kurser, workshops, foredrag og sociale aktiviteter.
  • Adgang til flyverpladser og mødelokaler – både på din primære adresse, men også på Business Lolland-Falsters øvrige vækstmiljøer samt Væktfabrikkernes lokationer.

2-4 mands kontor

Har du/I bare brug for mere plads – så kan du/I få et kontor med plads til 4 personer.*

Priser fra kr. 4.800,- ex moms

 

* Max. to registrerede virksomheder må dele kontoret.

Flyverplads

Kom ind. Find et ledigt skrivebord og gå i gang med at arbejde.

Priser fra kr. 1.250,- ex moms

Eget kontor

Du har mulighed for at leje dit helt eget kontor, med plads til 2 personer.*

Priser fra kr. 2.650,- ex moms

 

* Kun én virksomhed må være registreret på kontoret.

Følg StartupLab på Facebook

Kontakt os

Nicolaj Sand

Ansvar: Startup Lab

Nicolaj Sand
Email: nsr@businesslf.dk
Mobil: +45 2859 0263

Ansvar: Accelerator og vækstforløb

Christiane Paaske-Sørensen
Email: cps@businesslf.dk
Mobil: +45 6165 9645

Ansvar: Business days og kontormiljø

Anders Due
Email: adu@businesslf.dk
Mobil: +45 2819 9074

Vores samarbejdspartnere