Store og små virksomheder styrker hinanden lokalt

Lolland-Falsters små og store virksomheder står stærkere sammen. Det er en af erfaringerne fra samarbejdet mellem Vestas MHI i Nakskov og den mindre lokale virksomhed, Work Wise. Resultatet er glade medarbejdere og en mere solid produktionskæde på Lolland-Falster.

MHI Vestas i Nakskov sætter sundhed, sikkerhed og kropsbevidsthed højt på dagsordenen. Det er med til at garantere trivsel og sikkerhed for hver enkelt medarbejder. I Vestas’ Finish-afdeling, der står for færdiggørelsen af dele til vindmøller, bliver alle medarbejderne opfordret til at deltage i træningen hos den lille lokale virksomhed, Work Wise, der arbejder med at skabe et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Det kan aflæses både på virksomhedens økonomiske bundlinje og på medarbejdernes humør.

 

Krop og arbejdsånd
Charlotte Lund er leder i Finish-afdelingen på MHI Vestas. Hun ved af personlig erfaring, at det er vigtigt at være kropsbevidst, når man udfører krævende fysisk arbejde.

For eksempel, når man skal håndslibe en vindmøllevinge. Det er hårdt arbejde, og det kan være fristende at strække armen ud og arbejde i en uhensigtsmæssig stilling i stedet for at flytte sine ben eller kravle op på en stige. Men der er mange muligheder for at undgå de belastende arbejdsstillinger.

-Det er medarbejderne, der er eksperter, siger Charlotte. Som virksomhed er vi afhængige af, at alle arbejder så fornuftigt og effektivt som muligt, og at de deler deres erfaringer og idéer med os om, hvordan arbejdet organiseres og udføres smartest. Uddannelserne hos Work Wise er udviklet specielt til os, netop med fokus på de konkrete forhold for hver enkelt medarbejder og for hele teamet, og det, tror jeg, er en del af succesen, fortæller hun.

 

Tænk og arbejd smart
MHI Vestas Nakskov har derfor gennem halvandet år samarbejdet tæt med fysioterapeut og sundhedskonsulent, Anni Vindnæs fra Work Wise. Hun gennemfører uddannelsesprogrammer til medarbejdere iteams. Grundprincippet i Work Wise er, at alle medarbejdere uddannes i at analysere og reorganisere belastende arbejdsopgaver, som løses med smarte arbejdsmetoder, der gør arbejdet effektivt, sikkert og lettere at udføre.

-Erfaringer viser, at veluddannede teams, som samarbejder med samme sprog og fælles mål, tænker godt og arbejder klogt. De bliver mindre syge og er bedre til at forebygge, at skader og ulykker opstår i deres daglige arbejdsmiljø, forklarer Anni Vindnæs.

 

På med ja-hatten
Formålet med uddannelserne hos Work Wise er at undgå overbelastning og nedslidning af kroppen. Men kan man lære en gammel hest nye tricks?

Charlotte Lund smiler. For jo, der er indimellem medarbejdere, som stædigt fastholder, at den slags er noget træningsfis. Men de tager fejl, og det opdager de helt af sig selv, fortæller hun.

-Når nej-sigerne siger ja, har jeg en god dag, og det sker heldigvis det meste af tiden, fortæller Charlotte. For hvorfor sige nej til at arbejde smart, når firmaet betaler og du selv hæver gevinsten i form af bedre fysik og længere udholdenhed?

 

Fakta:
Work Wise er en enkeltmandsvirksomhed, som er medlem af Business Lolland-Falster. Anni Vindnæs har samarbejdet med Vestas siden 2006. Historien er et vellykket eksempel på, hvordan små iværksættere og store virksomheder kan bidrage til hinandens succes.

Læs mere om www.Work-Wise.dk


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.