”Student Incubator’en har givet os de rette faciliteter til at udvikle vores virksomheder”

Normalt summer iværksættermiljøet på Slotsbryggen i Nykøbing af innovative idéer og kreative kompetencer. Men dette forår har stemningen også sitret af eksamensspænding og flittigt terperi. Årsagen: Student Incubatoren, hvor studerende har mulighed for at starte deres virksomhed, mens de er i gang med deres uddannelse.

I denne artikel skal du møde de tre super-studerende, Jonas, Thor og Kasper. Om få uger har de diplom på deres uddannelse som multimediedesignere fra Zealand, Sjællands Erhvervsakademi, hvorefter der venter dem en hverdag, hvor de skal drive deres egne virksomheder.

På papiret er de tre iværksættere konkurrenter, men gennem de to år på deres uddannelse har de fundet ud af, hvordan de kan bruge hinanden til sparring. Gennem deres samarbejde gør de hinanden bedre. Derfor har de også valgt at skrive eksamensopgave sammen om deres egne virksomheder.

”Vi undersøger, hvordan en fælles udvikling af strategi og koncepter kan styrke vores virksomheder. Nøgleordet er fællesskabet, for de to andre kan altid få øje på det, der ligger i ens egen blinde vinkel,” fortæller Kasper Lundby Jørgensen, der laver video, webdesign og online markedsføring for sine kunder i Polite Media.

”Normalt arbejder man med andre virksomheder som sin case, men vi har valgt at arbejde med og udvikle vores egne virksomheder, så vi står stærkest muligt efter eksamen i midten af juni, når vi går all-in på vores virksomheder,” forklarer Jonas Bonde, der er professionel fotograf og laver indhold til de sociale medier for sine kunder.

Udover at arbejde i dybden med udviklingen af deres egne virksomheder har det fælles arbejde med studieopgaven også været en øjenåbner. Især for Thor Jadesø, der har genskrevet hele konceptet for sin virksomhed Medieguru.com.

”Tidligere lavede jeg materialer til markedsføring for mine kunder. Forløbet omkring vores afsluttende eksamensopgave har dog gjort mig bevidst om, at dét, jeg virkelig brænder for, er at rådgive om marketing. Det skal lige modnes lidt mere, så jeg forbliver selvstændig, men er også på jagt efter et fast job,” siger Thor.

 

Gnist i øjet antænder ambitioner

De tre studerende har valgt at gøre brug af Student Incubatoren på Slotsbryggen som det fysiske rum, hvor de har adgang til kontorfaciliteter og arbejdsro til at lave deres strategiske arbejde med virksomhedsudviklingen.

”Det er vigtigt at komme væk hjemmefra. Vi kunne vælge at sidde på vores skole, men der har vi ikke adgang til de samme faciliteter. Vi kunne også have valgt at sidde derhjemme, men det risikerer at blive for hyggeligt – og det nytter jo ikke noget, at vi bruger vores studietid på at gå i køkkenet og stege fiskefileter,” griner Thor og afslører dermed studiegruppens forkærlighed for panerede rødspætter.

Men ligesom de tre studerende er enige om, at der både skal være plads til hygge og arbejde, er de også enige om, at Student Incubator’en har givet dem adgang til et miljø, der har motiveret dem og givet dem et unikt netværk.

”Vi bliver motiveret af den mentalitet, der er i et iværksættermiljø som hér på Slotsbryggen. Vi er automatisk blevet en del af et miljø med mange interessante mennesker, og det har givet os et godt springbræt til at komme videre,” fortæller Kasper.

”Og så giver det bare noget helt andet at sige godmorgen til folk, der har gnist i øjnene. Du kan nærmest mærke deres passion, så snart du møder ind. Det antænder ens ambitioner og giver gå-på-mod til at gå hele vejen som selvstændig,” supplerer Jonas.  

 

Student Incubatoren er et fysisk kontor, der er åbent for studerende på en gymnasial eller videregående uddannelse, og som har en drøm om at blive iværksættere. For yderligere information, kontakt Business Lolland-Falster på info@businesslf.dk.

Hvis du har en god idé til et iværksætterprojekt eller en virksomhed, kan du kontakte forretningsudvikler Anders Due på adu@businesslf.dkeller Christiane Paaske-Sørensen på cps@businesslf.dk. Du kan også tilmelde dig vores Business Days, hvor du kan få gratis vejledning og sparring om opstart af virksomhed. Du finder vores arrangementer her: https://www.businesslf.dk/events/.

Billedet til artiklen er taget af Jonas Bonde.

__________________________________________

Jonas Bonde er professionel fotograf og til sommer færdig som multimediedesigner fra Sjællands Erhvervsakademi. For to år siden startede Jonas op som selvstændig og har arbejdet for bl.a. Nykøbing FC, virksomheder og til private events. Læs mere på www.jonasbonde.dk.

Thor Jadesø er marketingekspert og content creator i sin virksomhed Medieguru.com, som han har ejet siden 2012, hvor han bl.a. har arbejdet for Nykøbing FC, CELF og STARS. Til sommer er Thor færdig som multimediedesigner fra Sjællands Erhvervsakademi. Læs mere på www.medieguru.dk.

Kasper Lundby Jørgensen er videoproducent og webdesigner i sin virksomhed Polite Media og til sommer færdig som multimediedesigner fra Sjællands Erhvervsakademi. Kasper har gennem de sidste otte år produceret mere end 300 videoer, der er blevet set mere end 2 mio. gange. Læs mere på www.politemedia.dk.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.